Akgün: Çanakkale, Türk milletinin var olma mücadelesidir

Akgün: Çanakkale, Türk milletinin var olma mücadelesidir
Türk askerinin kahramanlığının tüm dünyaya altın harflerle yazdırıldığı Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yılı münasebetiyle Büyükçekmece’de anma töreni gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yılı dolayısıyla "Çanakkale Geçilmez 100’üncü Yıl Anıtı" önünde anma töreni düzenledi.

 Tarihçi Bolcan, Çanakkale destanını anlattı

 Törene, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanı sıra Çanakkale’deki Dur Yolcu Anıtını yapan Seyran Çebi, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, protokol üyelerinin Çanakkale Geçilmez 100’üncü Yıl Anıtı önüne çelenk bırakması ile devam etti. Anma programına katılan Tarihçi Yazar Sacide Bolcan ise Çanakkale destanının nasıl kazanıldığını, Seyit Onbaşı ve 13 yaşındaki gönüllü bombacı Ali Reşat Çavuş’un hikayelerini anlattı. Program, Büyükçekmecelilerin Çanakkale Geçilmez 100’üncü Yıl Anıtı’na bıraktığı çiçeklerin ardından şehitlerimiz için dua edildi.

"Bugün bir kez daha gururluyuz"

Çanakkale Zaferi’nin önemi hakkında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çanakkale Savaşları’nın Türk milletinin var olma mücadelesi olduğuna dikkat çekerek, "Çanakkale Destanı’nın 103’üncü yıl dönümünde o günkü gibi heyecanlı ve gururluyuz. 100’üncü yılda burada Çanakkale anıtını yaptırmıştık, şimdi 103’üncü yılda da buradayız. 18 Mart’ta kahraman Türk milletinin Afrin’e girdiği dakikalarda biz de Çanakkale şehitlerimizi anma törenine hazırlanıyorduk. Bugün bir kez daha gururluyuz, bundan 103 sene önce kahramanlık destanını yazan ordumuz bugün de aynı destanı Afrin’de yazıyor" dedi.

"Çanakkale Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir"

"Çanakkale Destanı’nı anmak ve yaşatmak her Türk’ün görevidir" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Akgün, "Çanakkale Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir. Çanakkale Destanı olmasaydı belki bugün farklı şartlar altında burada olacaktık. Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunu Lozan’da almak müthiş bir tarihi süreçtir. İşte o temelin atıldığı gün 18 Mart 1915’tir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de ve başka saflarda bu millet için savaşan, Afrin’de yeni şehit düşen askerlerimizin aziz hatırası önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Millet olarak Afrin’deki tüm kahramanlarımızın da yanındayız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.