Akgün, gazileri yalnız bırakmadı

Akgün, gazileri yalnız bırakmadı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ‘19 Eylül Gaziler Günü’nde gazileri yalnız bırakmadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanı ile 'Mareşal' rütbesinin verilişinin 97. yıldönümü olan '19 Eylül Gaziler GünüBüyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol, Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner ve vatanı uğruna büyük mücadeleler vermiş olan çok sayıda gazi katıldı.

“Kahramanların şeref günüdür”

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumun, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi Büyükçekmece İrtibat Bürosu Başkanı Emekli Deniz Astsubayı Kıdemli Başçavuş Selçuk Eker, duygu dolu anlar yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Sayın garnizon komutanım, belediye başkanım, değerli konuklar ve can dostu gazi arkadaşlarım; 19 Eylül vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür. Bugün gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha büyük bir coşku ile yaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk milleti adına Sakarya Meydan Muharebesi’nin muzaffer komutanı Mustafa Kemal’e bu zafer anısına 19 Eylül 1921’de Mareşal Rütbesi ve Gazi ünvanını tevcih etmiştir. Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun! Sizler en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimizi Türkiye Muharip Gaziler Derneği olarak rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyoruz.”

Çok daha görkemli kutlanacak

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Büyükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi Büyükçekmece İrtibat Bürosu’nda düzenlenen kahvaltıya geçildi. Burada konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gaziler Günü’nün çok önemli ve anlamlı bir gün olduğuna vurgu yaparak, bundan sonraki yıllarda çok daha görkemli ve anlamlı etkinliklerle kutlanması için çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.