Akgün: Gerçek bir dost ve yiğidi kaybettik

Akgün: Gerçek bir dost ve yiğidi kaybettik
Emre Saltık’ın hümanist, barış ve sevgiden yana bir sanatçı olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Gerçek bir dost ve yiğidi kaybettik. Acımız tarifsiz” diye konuştu.

Geçirdiği kalp krizinin ardından sürdürdüğü dört günlük yaşam mücadelesini kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı ve Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Emre Saltık (57) için Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ilk tören düzenlendi.

  “Mükemmel bir insandı”

 Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çok üzgün olduğunu vurgulayarak, Emre Saltık’ın çok önemli bir kökten geldiğini belirtti. Akgün; “Emre Hoca, Sarısaltıkoğlu Ocağı gibi çok önemli bir kökten geliyor. Rumeli’de Türklüğün ve İslam’ın yayılışında çok büyük hizmetler veren muhteşem bir ocaktan geliyor. Kendisi de o ruhu taşıyordu” dedi.

Başkan Akgün şöyle konuştu; “Belediye meclis üyeliği süresince de insanlık erdemi, insan sevgisi hep ön plandaydı. Ufak tefek siyasi sürtüşmeleri ortadan kaldırmak için hep barışı deneyen, birleştirici rol üstlenen, uzlaştırıcı ve hep sevgiden yana olan bir dosttu. Gerçek bir dost ve yiğitti. Bir Anadolu dostu, yiğidi ve mükemmel bir insandı. Böylesine bir dostu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

 “O’nu anlatma çok zor”

 CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Emre Saltık’ı anlatmanın çok zor olduğunu ifade ederek; “Emre hocayı anlatmak çok zordur. Tıpkı Yunus Emre’yi anlatmak gibi. Taptuk Emre’nin kapısında eğri odun taşımadığı gibi. Kırk yıl sonra Emre oldu. Emre Saltık’da yaşadığı günden bugüne o kısa ömründe çok şey anlattı. Çok şey yaptı. Anadolu’ya, hoşgörüyü, sevgiyi, barışı ve Anadolu hümanizmi ancak böylesine anlatılabilirdi” dedi.

 “Önemli bir adamdı”

 Emre Saltık’ın önemli bir sanatçı olduğunu ifade eden sanatçı Arif Sağ ise “Önemli bir adamdı. Biz Emre’yle bir mücadele başlattık. O mücadele kültürümüze hizmet mücadelesiydi. O mücadeleden şu anda Emre ve o kuşakla beraber başlamış olan mücadeleden şu an da Türkiye’de milyonlarca insan bağlama çalıyor, türkü söylüyor. O mücadelenin devamıdır bu. Emre, binlerce talebe yetiştirmiştir. İnsanlar yaşarlar ve Hak’ka yürürler. Ama yanlarında götüremedikleri, geride bıraktıkları topluma mal olmuş şeyler vardır. Onlar sonsuza kadar yürür ve devam eder. Emre’de geride çok kıymetli değerler bırakarak gitti” diye konuştu.

 Güzelce’de toprağa verildi

 Atatürk Kültür Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından, Saltık’ın cenazesi evine götürülerek komşularından helallik alınmasının ardından Büyükçekmece Güzelce Cemevi’ne götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından, Emre Saltık'ın Türk Bayrağı ve karanfillerle donatılmış tabutu, alkışlar arasında cenaze arabasına konuldu, Güzelce Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 Katılım çok yoğun oldu

 Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Emre Saltık’ın cenaze törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Zeynel Emre, Ali Şeker, Oğuz Kaan Salıcı ve Erdoğan Toprak, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski Dış İşleri Bakanı Murat Karayalçın ve sanatçılar Orhan Gencebay, Ali Rıza Binboğa, İlyas Salman, Edip Akbayram, Ferhat Tunç ve Kubat’ın yanısıra binlerce vatandaş katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.