Akgün: Ölülerimizi gömecek mezar bulamıyoruz

Akgün: Ölülerimizi gömecek mezar bulamıyoruz
Uluslararası Kent Forumu’nda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, imar barışını sert sözlerle eleştirdi. “İmar barışından istifade eden vatandaşların can ve mal güvenliğini nasıl sağlayacağız?” diye soran Akgün, “Bu nedenle gerçekleşecek

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası Kent Forumu’nda konuştu.

Deprem ve Şehircilik üzerine değerlendirme yapan Akgün, “Şimdi Ankara’ya sesleniyorum; İmar barışı çıkardınız. Bin 389 belediyenin bütün teknik elemanlarını saf dışı bıraktınız. Depremde vatandaş düğün salonuna gitti orası yıkıldı. Allah korusun 500 kişi öldü. Bunun sorumlusu kim? Burada katil kim? İmar barışından istifade eden vatandaşların can ve mal güvenliğini nasıl sağlayacağız?” ifadesini kullandı. 

Ölülerimizi gömecek mezar bulamıyoruz
Deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Akgün, “İstanbul geçmişten bugüne çok kötü bir kentleşme örneği sergilemiştir. Sadece bir soru soracağım; İstanbul’da planlama büroları kurduk, 500 kişi çalıştık. Muhteşem bir plan yaptık sonra yırttık çöpe attık. Yerine bir şey koyduk mu? Koymadık. İstanbul’daki en büyük sorun nedir? Ölülerimizi gömecek mezar bulamıyoruz. Yıkılması gereken binalar yıkılmadan deprem olursa İstanbul’da ölü sayısı iki katına çıkacaktır. Allah korusun 100 bin ölüm bekleniyorsa bu 200 bin olacaktır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.