Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katıldı

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katıldı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin çevrimiçi gerçekleştirilen 40’ıncı Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.

Her yıl Fransa’nın Strazburg şehrinde yapılan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurul toplantısının 40’ıncısı bu yıl salgın koşulları sebebiyle 23-24 Mart 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak KUDO platformu üzerinden gerçekleştirildi.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katıldı

Seçilmişler mahkeme karar olmadan görevden alınmamalı

Yerel Yönetimler Meclisi, İzleme Komitesi Başkan ve Başkan yardımcılarının seçimlerinin gerçekleştirildiği toplantı kapsamında ayrıca, Büyük Kriz Durumlarında Avrupa Yerel Özerklik Şartı’na Saygının Sağlanması konulu bir oturum gerçekleştirildi.

Toplantı süresince söz alan Avrupalı delegasyon üyeleri Türkiye Cumhuriyeti’nin taraf olduğu İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine yönelik tepkilerini dile getirirken, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin bu kararı yeniden değerlendirilmesi gerektiği konusunda düşüncelerini dile getirdiler.

Avrupalı delegasyon üyelerinin bir diğer tepkisi de Türkiye’de seçilmişlerin mahkeme kararı olmadan görevden alınmalarına yönelik uygulamalara oldu.

Genel Kurul’da online olarak yapılan oylama sonucunda Kongre Başkanlığına Hollandalı siyasetçi Leen Verbeek seçildi ve 3 yıldır bu görevi devam ettiren İsveçli siyasetçi Anders Knape’den görevi devraldı.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katıldı

Demokrasinin gelişmesine katkı sağlıyor

2000 yılından itibaren aralıksız olarak Türk Milli Delegasyonu üyesi olarak görev yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yerel demokrasinin sağlıklı bir şekilde işletilmesi konusunda Avrupa Kongresi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde önemli tecrübeler edinildiğini ifade ederek şunları söyledi; “Bundan sonraki süreçte de demokrasinin gelişmesine katkı sağlayabilecek yeni deneyimler edinmek maksadıyla Kongrenin tüm toplantılarını yakından takip edeceğiz.”

Başkan Dr. Hasan Akgün; önceki Kongre Başkanı Anders Knape ve yeni seçilen Leen Verbeek’in geçmişte Büyükçekmece’yi ikişer kez ziyaret eden 20 yıllık dostları olduğunu hatırlatarak; “Andres Knape’ye hizmetlerinden ötürü teşekkür ederim.

Kongre Başkanlığı görevine seçilen Leen Verbeek’i kutlar yeni görevinde başarılar dilerim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.