Başkan Akgün, 42’inci Genel Kurula katılmak üzere Strasburg’a gitti

Başkan Akgün, 42’inci Genel Kurula katılmak üzere Strasburg’a gitti
2000 yılından bu yana Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde kesintisiz olarak Türkiye’yi temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 42’inci Genel Kurula katılmak üzere Fransa’nın Strasburg kentine gitti.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 42’inci oturumu 22-24 Mart tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Zelensky’in video konferans yoluyla Kongre'ye hitap edecek

Oturumun ilk günü olan 22 Mart Salı günü öğleden sonra Rusya’nın Ukrayna'ya saldırısı tartışılacak. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky’in video konferans yoluyla Kongre'ye hitap edecek, Kongre’nin bir bildiri yayınlaması da bekleniyor.

Gündemde ayrıca Avrupa Yerel Özyönetim Şartı'nın Almanya, Lüksemburg, Türkiye ve Birleşik Krallık'ta uygulanmasına ilişkin raporlar da yer alıyor. 
Kongre üyeleri Ermenistan ve Gürcistan'daki son yerel seçimler ile Danimarka ve Fas'taki yerel ve bölgesel seçimlerin gözlemine ilişkin raporları da değerlendirecekler. Çocukların şehirlerinin sürdürülebilir kalkınmasına katılımı, bölgesel yönetimde demokratik çoğulculuk, kırsal gençlik, yerel ve bölgesel yetkililerin rolü ile "Sahte haberler, tehditler ve şiddet - Avrupa'daki mevcut krizlerde belediye başkanları üzerindeki baskılar" tartışılacak. Ayrıca, 2014 yılında Kongre'nin “Siyaset Yenileniyor” girişiminin başlamasından bu yana her oturumda olduğu gibi, gençlik delegeleri de tartışmalara katılacak.

Rusya’nın Ukrayna saldırısı tartışılacak

Strazburg’da önemli oturum ve toplantılara katılacak olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Kongreye katılarak yerel yönetimlerde demokrasinin geliştirilmesi ve insan haklarıyla ilgili Avrupalı yerel yöneticilerle fikir alış verişinde bulunuyoruz. Yerel demokrasiyi geliştirmek istiyorsak herkesin kendi ülkesinde çaba göstermesi gerekmektedir. Türkiye milli delegasyonu olarak bizler tüm çalışmalara aktif olarak katılacağız. 42’inci Genel Kurulda yine oldukça önemli konuları görüşeceğiz ve tartışacağız. Bunlardan en önemlisi de Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı konusu olacak" açıklamasını yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.