Başkan Akgün: Koronavirüsle mücadelede destek bekliyoruz!

Başkan Akgün: Koronavirüsle mücadelede destek bekliyoruz!
Belediyelerin koronavirüs salgının önlenmesi için kararlı bir mücadele yürüttüğünü ve bu durumun belediyelere ciddi anlamda bir yük getirdiğini ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Devletimizin ilgili organlarının belediyeleri ekonom

Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Dr. Hasan Akgün, koronavirüs tedbirleri nedeniyle telekonferansla yapılan Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı'nda konuştu. Birlik Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Akgün, Türkiye’de koronavirüs salgını ile topyekün mücadele verilen bu süreçte alınan tedbirler kapsamında belediye meclis toplantılarının da tatil edilmesi gerektiğini söyledi.

“3 liraya aldığımız tulumu 20 liraya bulamıyoruz”

 Belediyelerin koronavirüs salgının önlenmesi için kararlı bir çalışma yürüttüğünü ve bu durumun belediyelere ciddi anlamda bir yük getirdiğini ifade eden Başkan Akgün; “Devletimizin ilgili organlarının belediyeleri ekonomik olarak desteklemesinin şart olduğuna inanıyorum. Dışarıda çalışan arkadaşlarımızın kullandığı ve bugüne kadar 3 liraya aldığımız kağıttan yapılmış beyaz tulumları 20 liraya bulamaz olduk. Mega kent İstanbul’da maske bulmakta bile zorlanıyoruz. Bunların hepsi belediyelerimizi çok yakından ilgilendiriyor ama bu ortamda belediyeler maaş veremeyecek duruma düşmüşken ekstra bu işleri yüklenmesinin çok zor olacağını düşünüyorum” dedi.

“Belediyenin malları devlet malı sayılsın, haciz edilemesin”

Nisan ayı itibariyle belediyelerin Maliye Bakanlığı’ndan gelen paylarından kesinti yapılmamasını öneren Başkan Akgün, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Belediyelerin payları hiçbir şekilde kesintiye uğramadan, 1389 belediyeye intikal ettirilmesinin çok elzem olduğunu düşünüyorum. Birçok belediyenin, bankalardaki emlak vergisinden toplanan paralarına dahi haciz işlemi uygulandığını duyduk. Belediyelerin masası, kasası, belediye başkanının koltuğu, teknik malzemeler haciz edilebilmektedir.  Sayın Cumhurbaşkanımızın bir kararnamesiyle, belediyelerin malları devlet malı sayılarak bu sıkıntıdan kurtarılması mümkündür. Avukatlar belediye başkanlarının koltuğuna gidiyor. Başkanlık makamı halkın gözünde rencide ediliyor. Bu kozu ellerinden almak şuanda bir milli mesele haline gelmiştir. 1389 belediyenin ve birçok belediye başkanının çalışamaz durumuna getirilmesi bu ülkeye çok büyük zarar getirir. Belediye mallarının tümüyle devlet malı sayılması için Cumhurbaşkanı kararnamesiyle bu işin çözülmesi gerektiğine inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.