Belgeli Bilgili foya tapuda ortaya çıktı

Belgeli Bilgili foya tapuda ortaya çıktı
Büyükçekmece Belediye Encümeni mülkiyeti belediyeye ait olan 534 ada 3 parsel ve 534 ada 5 parseli Beşiktaş Spor Kulübü eski Başkanı Serdar Bilgili'ye usülsüz olarak sattı.
Yine 534 ada 1 parseli ihale yoluyla statan belediye encümeni Milli Emlak'ın itirazı üzerine bu satışı iptal etmek zorunda kaldı.

Büyükçekmece Belediye Encümeni Fatih Mahallesi Kordon Mevkii'ndeki, devletin tasarrufunda olan, kumluk vasfıında ve kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan 534 ada 1 parsel hakkında 2013 yılında satış kararı aldı. 15 bin 725 metrekare arazi ihaleyle satılınca İstanbul Defterdarlığı Avrupa Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığı bu satışta sakınca gördü. Sakınca görülmesi üzerine belediye encümeni yeni bir karar alarak satışı iptal etti. Fakat satışın iptal edilmesinden sonra gerçekleştirilen ifraz işlemi ile oluşturulan 534 ada 3 ve 4 parsel Anayasa'ya aykırı olarak arsa vasfında belediyeye tescil ettirildi. 

Belediyenin tapusuna geçirildi
Büyükçekmece Belediye encümeni yine 534 ada 2 parselde yaptığı ifraz işlemi sonucu oluşturulan 5 ve 6 parselleri devletin tasarrufunda olmasına rağmen Anayasa'ya aykırı olarak arsa vasfında belediyeye tescil ettirdi. Şikayete konu olan bu durumun sonucunda, Danıştay Birinci Dairesi, yapılan işlemin soruşturma yapılacak nitelikte olduğuna karar vererek başta Belediye Başkanı Hasan Akgün olmak üzere adı geçen encümen üyelerinin yargılanmasına izin verdi. Danıştay, Belediye Başkanı Akgün'ün aynı araziyi Aqua Marine ve Işık Halı Saha gibi özel şahıslara  kullandırttığını belirtti. 

Yargı yolu açıldı
Danıştay 5. Dairesi Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 2013 yılında Belediye Encümen Başkanı olan Nuraydın Sak, yine aynı tarihte Encümen Üyesi Ahmet Atalay, Yıldırım Murat, Fahrettin Altıntaş, Orhan Akgün, Serpil Erdil, Sefa Bingüler, Mustafa Yazıcı, Nihat Ülker, Erdem Sunaçoğlu ve Yeşim Kaynak hakkında yapılan şikayet üzerine ön inceme yaptı. Yapılan incelemenin sonucunda Mustafa Yazıcı, Nihat Ülker, Erdem Sunaçoğlu ve Yeşim Kaynak hakkında soruşturma izni vermeyen Danıştay, diğer üyelerin yargılanmasına izin verdi. 

Alelacele iptal ettiler
Büyükçekmece Belediye Encümeni devletin hüküm ve tasarrufunda olması gereken kumluk vasfındaki araziyi 5/02/2013 tarihinde 102 sayılı kararla ihale usülü ile sattı. Satış Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından da onaylandı. Fakat, İstanbul Defterdarlığı Avrupa Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığı adı geçen taşınmazın satışında sakınca bulunduğunu belediyeye bildirdi. Milli Emlak'ın bu itirazından sonra belediye encümeni yeni bir karar alarak satışı iptal etti ve hatalı işlemi geri aldı. 

Devletin malı deniz...
Bu arada ifraz işlemi sonucu oluşturulan ve mülkiyeti belediyeye ait 534 ada 3 parselin encümen kararı ile usülsüz olarak Beşiktaş Spor Kulübü eski Başkanı'na ait Bilgili Arsa ve Gayrimenkul Şirketi'ne satıldığı öğrenildi. Yine 534 ada 5 parselin de aynı yolla Bilgili'ye ait şirkete 16 milyon 250 bin TL bedelle satıldığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün ise devletin hüküm ve tasarrufunda olan kamuya ait 534 ada 4 parsel ile 535 ada 1 parseli kanunlara aykırı olarak Aqua Marine ve Işık Halı Saha işletmesi gibi özel şahıslara kullandırttığı mahkeme tarafından tespit edildi. 

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.