BEN DE VATAN HAİNİ MİYİM?

BEN DE VATAN HAİNİ MİYİM?
Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin açılış konuşmasını yapan Hasan Akgün, kendisinin ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı Fransa’nın Strasbourg kentinde gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi hakkında açıklama y
Büyükçekmece Belediyesi’nin Kasım ayı birinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başkanlığında gerçekleşti. 29-31 Ekim tarihleri arasında Fransa’nın Strasbourg kentinde gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ndeki alınan karar ve yapılan çalışmalar hakkında belediye meclisini bilgilendiren Başkan Akgün, "Türkiye maddesi üzerinde tartışmalar yapıldı. Türkiye raporu genelde daha çok siyasi konulara değinmiştir. Seçim süreci içerisinde gerçekleşen olaylar rapor edilmiş. Türkiye'deki seçimlerde YSK'nın kararının nihai olmaması gerektiğini, YSK'nın kararının üzerinde bağımsız bir mahkemenin denetim yapmasını Türk demokrasisi açısından daha verimli olacağı kaleme alınmış. Bizim de dikkatimizi çekti. Acaba bu ülkemizde değerlendirilecek mi? Küçük ama önemli bir konu. Enteresan bir tespit yapılmış” dedi.

Yargılama istiyorlar

Bilinenlerin dışında Türkiye'yi rahatsız edici bir konu olmadığını belirten Akgün, “Doğudaki belediye başkanlarının mahkeme kararı olmadan görevden alınmaları sırtımızda bir kambur. Diyorlar ki; 'Suçludur suçsuzdur biz bunu yargılayamayız. Bu sizin iç meseleniz.” Fakat yargılamanın yapılıp bir an önce karar verilmesini talep ediyorlar. Yine önümüze getirdiler; 4 yıl içerde tutulan ve sonunda suçu olmadığı anlaşılan kadın bir siyasetçiyi örnek verdiler. Belediye meclisinin feshedilmediğine göre, başkanın meclis tarafından seçilmesini talep ediyorlar. Masumane baktığınızda evet doğru. Bize uymayan görüşlerinin haricindekilerin uygulanmasının lehimize olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bu da onların ayıbı!

AB'nin bir Hristiyan lobisine dönüştüğünü ve bunun da onların ayıbı olduğunu dile getiren Başkan Akgün, “Türkiye'yi sürekli bloke etmeleri de onların ayıbı. Türk toplumu bundan 10 sene önce yüzde 70 civarında AB'ye evet diyordu. Şu anda bu rakam yüzde 40'lara kadar düştü. Bu da bizim haklılığımızı gösteriyor. Bizim standartlarımızı daha çok kendi siyasetleri açısından değerlendiriyorlar. Biz onların ayıbına karşılık demokrasimizi geliştirmek için tedbirler almak zorundayız” diye konuştu.

İmamoğlu'nu kınıyorum!

AK Parti Grup Başkanvekili Sami Sertadım ise Hasan Akgün ve meclis üyelerinin milli konularda çok hassas olduğunu belirterek, “Demokrasi rejimi tahammül rejimidir. Başkasının fikrine saygı duyma rejimidir. Ama bugün Fransa'da yerel özerklik şartıyla ilgili Türkiye'ye ahkam kesilmesine şu şekilde sesleniyoruz; Ey Fransız şirketi Kuzey Suriye'de teröristlere 500 km'lik tüneli demokrasi için mi kazdınız? Teröristlerin bu ülkeye yaşattığı acıları nereye koyacağız? Hiçbir belediye başkanı da teröre destek veremez. Bugün dünyanın neresinde olursa olsun 'Ben sırtımı DAEŞ'e dayadım' diyen bir belediye başkanı koltuğunda oturamaz. Ülkemizin beka mücadelesi verdiği bir ortamda töreristlere destek verenlere dertdaş olacaklarına gitsin şehit yakınlarımıza dertdaş olsunlar. Eren Bülbül'ün annesiyle dertdaş olsunlar. Bu vesile ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Strasbourg'da yaptığı konuşma nedeniyle kınıyorum. Bugün görevden alınan belediye başkanlarının birçoğu KCK yapılanmasına göre eşbaşkandır. Bunu nasıl sinemize sindireceğiz?” diye sordu.

Onlar şehitten anlamazlar

Sertadım'ın açıklamasının ardından söz alan Hasan Akgün, “Bu memleket tarihin çeşitli sayfalarında yerini alan zaferlerle bütün bunlara cevap vermiştir. Türkiye üzerindeki oyunları bilmeyen yoktur. Bu oyunlar bugün de var yarın da olacak. Önemli olan bizim içerde dışarıda barışa ve demokrasiye hizmet etmemiz. Önce kendimiz birlik ve bütünlüğümüzü sağlamak zorundayız. Bu yoldaki var olan eksikleri ortadan kaldırmalıyız. Emperyalistleri Türkiye üzerinde uygulamak istedikleri planların bertaraf edilmesi bu şekilde daha kolay olur. Onlar şehitten anlamazlar. Onlar bağırarak savaşır çünkü korkarlar. Biz şehit de oluruz. Türk Milleti'nin bu konydaki becerisini herkes biliyor. Taşeronlşar devreye sokularak Türkiye'ye oynanan oyunları herkes bilecektir” dedi.

Neden kınadığınızı anlamadım

Avrupalıların Kürtlerle PKK'yı aynı kefeye koymaya çalıştıklarını dile getiren Akgün, “Bu onların zavallılığını gösteriyor. Kürt halkı PKK'yı biliyor biz de biliyoruz. Ordumuzun verdiği mücadeleyi de iyi biliyorlar. Yalnız Ekrem İmamoğlu'nu neden kınadığınızı anlamış değilim. Ben onun yanında oturuyordum. Konuşmasını tekrar dinleyin. Sayın İBB Başkanımız'a 'Türk yerel demokrasisi ve İstanbul seçimi'ni sordular. Biraz önce size kayyum meselesini anlattım. Onların raporlarına karşı bizim de taktiklerimiz olması lazım. İstanbul seçimlerinin tekrar edilmesi Türk demokrasisi adına kara bir lekedir. Bu her yerde bizim karşımıza çıkıyor” dedi.

İmamoğlu milliyetçidir

Avrupalıların Türkiye'nin iç hukukunu hızlandırmasını istediklerini dile getiren Akgün, “'Yargılayın sonra gereğini yapın' diyorlar. Eş başkandan bahsettiniz. Eş başkan nedir? Bizim kanunumuzda böyle bir şey yok. Hani benim eş başkanım nerde? Sayın İmamoğlu kayyum atamasının mahkeme kararıyla olması gerektiğini söyledi evet. Ben de aynı şeyi söylüyorum. Sayın İmamoğlu'nu kınamanızı asla kabul etmiyorum. İmamoğlu iyi bir Karadenizlidir. Çok milliyetçi bir arkadaşımızdır. Devletimizi, milletimizi en ufak rencide edici bir kelime kullanmamıştır. Kullanması da mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

'Kayyum'u ben de eleştiriyorum

AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Küçük ise “Orada ülkesini şikayet eden başka bir belediye başkanı var mıydı?” diye sordu. Küçük'e cevap veren Akgün, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Akgün, kayyum atamalarını kendisinin de eleştirdiğini belirterek, “Ben şimdi vatan haini miyim? Bu konu bu saatten sonra burada tartışılamaz. Ben sadece size bilgi aktardım. Ayrıca Sayın İmamoğlu kayyum meselesini bir soru üzerine açıklamak zorunda kalmıştır” diye tepki gösterdi. Tekrar söz alan Sami Sertadım ise Barış Pınarı harekatının yapıldığı sırada, Türkiye'ye büyük iftiralar atılırken, Ekrem İmamoğlu'nun orada yaptığı açıklamayı zamanlama olarak yanlış bulduğunu belirtti. CHP Grup Başkanvekili Coşkun Tanış da Hasan Akgün'ün uzun zamandan beri Strasbourg'da Türkiye'yi temsil ettiğini belirterek, “Burada hataya düşmemeiz lazım. Terörü tartışmaya gerek yok. Her türlü terörü kökten reddediyoruz. Kayyum meselesini ben de doğru bulmuyorum. Sayın İmamoğlu'nun milli hassasiyetleri Sami Sertadım'ı aşar; kusura bakmasın. Hamaset yapmayalım ayıptır” diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU STRASBOURG'DA NE DEMİŞTİ?


Fransa’nın Strasbourg kentinde gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada "Bazı siyasi partileri, bazı seçilmişleri diğerlerinden ayrı tutmak asla kabul edilemez. Seçimle gelenin, seçimle gitmediği yerde ne demokrasi olur ne de hukukun üstünlüğü kalır. Vatandaşın sandıktan çıkan iradesi, bir takım makam sahiplerinin kendi arzularına göre geçerli ya da geçersiz sayabileceği herhangi bir irade değildir. Vatandaşın seçme ve seçilme hakkını özgürce kullanmasının önüne engeller çıkarmak, demokrasi dışı arayışlar içindeki kesimleri güçlendirmekten başka bir işe de yaramaz. Bazı seçmen kesimlerini, bazı siyasi partileri, bazı seçilmişleri diğerlerinden ayrı tutmak, farklı ölçütler ve farklı kurallar uygulamaya kalkmak asla ve asla kabul edilemez" demişti. Belediye başkanlarının görevden alınarak, yerlerine kayyım atanması ve bir kısmının tutuklanmasının özellikle hukuk devleti ilkesini ihlal ettiğini belirten İmamoğlu, "Görevden alınmalar demokrasinin ilkelerine, mevcut hukuksal düzenlemelerimize ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelere de uygun değildir" sözleriyle de Türkiye'yi eleştirmişti.

VERGİ DAİRESİ TAŞINIYOR


Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi’ne ait, Tepecik Ulus Mahallesi’ndeki eski Tepecik Belediye Hizmet Binasının bedelsiz olarak 1 yıl süresince Gelir İdaresi Başkanlığı İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’na tahsis edilmesi karar bağlandı. Karar gereği 5,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören Büyükçekmece Vergi Dairesi bir yıl yıl süreyle bu binada hizmet verecek. Bu süre zarfında da hasarlı bina yıkılarak yerine yenisi yapılacak. Meclis'te ayrıca İstanbul’un en verimli ve en geniş tarım arazilerine sahip ilçelerinden olan Büyükçekmece ilçesindeki tarım alanlarının değerlendirilmesi ve belediyenin hayata geçireceği “Tarımsal Eğitim Programı” konusunda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile işbirliği yapılması konusu mecliste oybirliğiyle kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.