Boğaz’ın muhteşem manzarası gençleri büyüledi

Boğaz’ın muhteşem manzarası gençleri büyüledi
Büyükçekmece Belediyesi’nce düzenlenen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan 64 ülkeden 1500 kültür – sanat elçisi Asya’dan Avrupa’ya Boğaz turu yaptı.

Bu yıl "Ekoloji" temasıyla 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

Şarkılar söyleyip, dans ettiler

Festival kapsamında her yıl geleneksel olarak yapılan Boğaz turu, bu yıl da Eminönü iskelesinden başlayıp Anadolu Kavağı’nda son buldu. Boğazın muhteşem manzarası karşısında büyülenen 1500 kültür ve sanat elçisi, yol boyunca hep bir ağızdan şarkılar söyleyip dans ettiler. 64 ülkeden gelen konuklarını Boğaz gezisinde yalnız bırakmayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gün boyunca yabancı konuklarıyla tek tek ilgilendi.
 

“Tüm dünyadaki fahri elçilerimiz”
 

Geleneksel hale gelen Boğaz turu ile dünyanın farklı yerlerinden gelen yabancı konuklara İstanbul’un tüm güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komite Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu yıl festivalde 64 ülkeden 1500 genç sanatçıyı ağırlıyoruz. Bu gençler ülkelerine ve dünyanın neresine giderlerse gitsinler ülkemizin güzelliklerini anlatacaklardır. Onlar artık bizim fahri kültür ve sanat elçimizdir” ifadesini kullandı.
Başkan Akgün, şehir hatları vapuru kaptan ve personeline de teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim etti. Boğaz turuna katılan konuklara Anadolu Kavağı’nda balık ekmek ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.