Büyükçekmece Belediyes'nden çevre bilinci aşılaması

Büyükçekmece Belediyes'nden çevre bilinci aşılaması
Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü “Sıfır Atık” projesi kapsamında öğrencilerden sonra ilçedeki öğretmenlere de geri dönüştürülebilen ambalaj atıkları için bilgilendirme yapıyor.

Ambalaj atıkları için okullara üçlü toplama sistemi kuran belediye ekipleri çevre temizliği ve geri dönüşüm konusunda çalışmalarına devam ediyor.

Üçlü toplama sistemi kuruldu

Öğrenciler ve öğretmenler, okullara kurulan üçlü toplama sistemleri sayesinde plastik, cam ve metal atıklarını sarı kutuya, kağıt atıklarını mavi kutuya, geri dönüştürülemeyen atıkları ise siyah kutuya atarak geri dönüşüme katkıda bulunuyor.  

Beykent Üniversitesi iç hizmetlerde çalışan personelleri de geri dönüşüm konusunda bilgilendiren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, geri dönüştürülebilen ambalaj atıkları için üçlü toplama sistemi kurarak çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 

“Her şey daha temiz bir gelecek için”

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün bu alandaki çalışmalarına devam edeceklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Çocuklarımızdan sonra şimdi de öğretmenlerimizi Sıfır Atık projesi kapsamında bilgilendiriyoruz. Tüm Büyükçekmece geri dönüşüm konusunda bilgilendiriliyor. Şehrimizin ve dünyanın geleceği açısından geri dönüşüm ve çevre temizliği büyük önem teşkil ediyor. Ekiplerimiz iş yerlerini, okulları tek tek gezerek bu konuda eğitimler veriyor. Her şey daha temiz bir gelecek için” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.