Büyükçekmece Belediyesi 32 yıllık geleneğini sürdürdü

Büyükçekmece Belediyesi 32 yıllık geleneğini sürdürdü
Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 32.’si düzenlenen "Edirne Ramazan Gezisi" kapsamında yaklaşık 2 bin 500 Büyükçekmeceli kadın, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün nezaretinde Edirne’ye gitti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve beraberindeki heyet Edirne’de resmi temaslarda bulunurken, Büyükçekmeceli kadınlar da tarihi yerleri ziyaret ederek bol bol alışveriş yaptı.

 

İlk ziyaret belediyeye

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin ve beraberindeki heyet ilk olarak Edirne Belediye binasına gelerek belediye başkan vekili ve meclis üyesi Mehmet Özçuhacı’yı makamında ziyaret etti. Edirne Belediye Başkan Vekili Çuhacı da kendilerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Geleneksel hale getirdiğiniz Edirne gezileriniz ile Edirne’mizin tanıtımına katkı sağladığınız için teşekkür ederiz” dedi.

Ramazan ayında Edirne’ye olan kültür gezilerini geleneksel hale getirdiklerini ifade eden İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 31 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne Edirne Belediye Başkan Vekili Mehmet Özçuhacı aracılığıyla tüm Edirne halkını da davet ettiğini belirtti.

 

Vali Şahin makamında ağırladı

 

Başkan Akgün ve beraberindeki heyet daha sonra Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaret etti. Vali Şahin ile bir süre sohbet eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Vali Şahin'i 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ne davet etti.

Ziyaretin kendisini mutlu ettiğini belirten Vali Şahin, Büyükçekmece Belediyesi'nin 32 yıldır Ramazan aylarında sürdürdüğü Edirne Gezisi'nin çok önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, sizleri ve Büyükçekmeceli hanımları Edirne'de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" ifadesini kullandı.

 

"Edirnelilere teşekkür ediyoruz"

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmeceli hanımlar Selimiye Camii gölgesinde ve Mimar Koca Sinan heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Sarayiçi'nde bulunan Balkan Şehitliği'ne intikal ettiler.

Edirne basının büyük ilgi gösterdiği ziyaret hakkında bir basın açıklaması yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tüm Edirne halkına ve özellikle Edirne esnafına kendilerine göstermiş olduğu ilgili ve alakadan dolayı teşekkürlerini ileterek, “Bu yıl serhad şehri Edirne’mize 32. çıkarmamız oldu. Sadece bayanlara ait bir gezidir. 2 bin 500 hanımla Edirne’mizde teravih namazına kadar kentteki tarihi dokuyu, şehitliklerimizi gezeceğiz. İftarımızı Meriç Nehri kenarında bulunan mekanlarda yapacağız. Selimiye Cami’nde teravih namazımızı kıldıktan sonra da Büyükçekmeye’ye doğru yola çıkacağız” dedi.

 

Meriç Nehri kıyısında iftar yemeği

 

Şehitlikte, Büyükçekmece Sokullu Mehmet Cami İmamı Recep Keskin'in şehitlerimiz için okuduğu mevlidin ardından Meriç Nehri kıyısında iftar yemeği yenildi. İftar yemeğine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Makedonya Devlet Bakanı Necdet Mustafa, Edirne Belediye Başkanvekili Mehmet Özçuhacı da katıldı.

Teravih Namazı'nı Selimiye Camii'nde kılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmeceli hanımlar gecenin ilerleyen saatlerinde Büyükçekmece'ye hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.