Büyükçekmece Belediyesi'ne Avrupa Konseyi'nden ödül!

Büyükçekmece Belediyesi'ne Avrupa Konseyi'nden ödül!
Büyükçekmece Belediyesi, Avrupa Konseyi'ne üye 47 ülkeden sadece 12 tanesinin almaya haz kazandığı "Avrupa Diploması" ödülüne layık görüldü.

"Büyükçekmece ailesine hayırlı olsun"

 Büyükçekmece Belediyesi'nin Avrupa Konseyi'nden almaya hak kazandığı "Avrupa Diploması" ödülünün çok önemli bir ödül olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ödülün belediyenin pek çok başarılı kriterlerinin değerlendirilmesi üzerine verildiğini belirterek; "Bu ödül aslında sadece Büyükçekmece Belediyesi'ne değil, Büyükçekmece'nin bir Avrupa kenti olmasına katkı sağlayan Büyükçekmece ailesine de verilmiştir. Büyükçekmece'mize hayır olsun" dedi. 

  Büyükçekmece'nin karnesi başarılarla dolu

 Avrupa Konseyi, 21 Nisan 2015 tarihinde Avrupa Ödülü (Europe Prize)'ın ilk ödülü olan "Avrupa Diploması" ödülünü alan belediyeleri açıklamıştı.

Büyükçekmece Belediyesi'nin ödülü 22 Haziran Pazartesi günü Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenecek törenle verilecek. Ayrıca bu törende "Avrupa Ödülü" programının da 60. yılı kutlanacak. Ödül, Büyükçekmece Belediyesi'nin Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin programlarına katılımı, uygulamaları hakkında bilgilendirme günleri düzenlemesi, "Avrupa Günü Kutlamaları" etkinlikleri, "Avrupa Yerel Demokrasi Haftası" kapsamında yaptığı başarılı faaliyetleri ve "12 Yıldız Şehir" unvânına sahip olması kriterleri göz önünde bulundurularak verildi. Özellikle de Büyükçekmece Belediyesi'nin, AB'ye üye kardeş şehirleriyle olan ikili ilişkileri ve ortak projeleri, uluslararası ilişkilerdeki aktif ve lider rolü ödülde önemli bir etkin oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.