Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışması hız kazandı

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışması hız kazandı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede riskli durumda bulunan yüksek katlı binalarda ikamet eden vatandaşları, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Fatih Mahallesi'nde, yeni belediye binasının çevresinde yer alan eski ve yüksek katlı binalarda yapılacak olan kentsel dönüşüm uygulaması hakkında vatandaşları bilgilendiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu binalarda ikamet eden vatandaşların sorularını da yanıtladı.

Zaman daralıyor!

Beklenen Marmara Depremi için zamanın giderek daraldığını ve kentsel dönüşüm çalışmalarının bir an önce sona erdirilmesi gerektiği uyarısı yapan Başkan Akgün; "Vatandaşlarımızın daha güzel ortamlarda yaşaması, daha güvenilir ve sağlıklı bir yaşam ortamına kavuşabilmeleri, için belediye olarak biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Tek isteğimiz bir an önce kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamlamak, ilçemiz sınırlarındaki binaları güvenli hale dönüştürmektir" diye konuştu.

Önlem alınmazsa çok can kaybı olacak

Büyükçekmece Belediyesi olarak, yasaların bize verdiği yetki oranında talep eden herkese yol gösterebileceklerinin altını çizen Başkan Akgün; "Belediye olarak, sadece organizasyon ve otokontrolü sağlıyoruz. Devlet adına, sizler adına, yatırımcılar adına güven oluşturacak bir fonksiyonu üstlenmiş durumundayız. Kentsel Dönüşüm sürecinin en iyi şekilde yönetilmesi için çaba sarf ediyoruz. 2000 yılı öncesinde yapılan binaların birçoğu depremde yıkılma riski taşıyor. Çünkü denizden çıkartılan kum ile inşaat yapılmasından kaynaklanıyor, deniz kumu belli bir süreden sonra betonun içerisindeki demiri eritiyor kum haline geliyor. Olası bir depremde bu binalar çöküme uğrayacak bu acık ve et bir şekilde söylüyorum çok sayıda insan hayatını kaybedecek" uyarısında bulundu.

"Hiç kimse mağdur olmayacak"

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kentsel dönüşüm uygulamasında her zaman yerinde dönüşümü savunduklarını ve konuda kararlılıklarının sürdüğünü yineleyerek şunları söyledi: "Biz hiç kimseye mağdur olmasın istiyoruz. Bunun için yapılması gereken ne varsa sizin menfaatleriniz doğrultusunda imkanları zorluyoruz. İnsanların evlerinde huzur ve güvenli yaşabilmeleri tek isteğimizdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.