Büyükçekmece de Otobüs ve Minibüsler Yan yola alınıyor…

Büyükçekmece de Otobüs ve Minibüsler Yan yola alınıyor…
Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı 2. oturumu gerçekleşti. Eylül ayına kadar tatile giren meclis oturumu sonrasında açıklamalar da bulunan başkan Akgün, Büyükçekmece Merkez E-5 Atirus altgeçidinden başlayarak çökmekte olan E-5 üzerindeki Mimarsi
Edirne istikametine giden yönde bariyerlerle yan yoldan gidenler ayrılıyor. Otobüs ve minibüsler artık yan yolu kullanacaklar. Edirne istikameti 3 şerit şeklinde akacak ve trafik rahatlayacak dedi. 
Yan yol yapılmadan hizaya sokulmazlar!
Yan yol yapılıp açılmadan bizim insanımızı hizaya sokmanın mümkün olmadığına karar verdiklerini belirten Akgün, Büyükçekmece Merkez den geçen E-5 yolu üzerinde yan yol yapılacağını ve İstanbul’dan Silivri yönüne yolcu taşıyan Özel halk otobüsleri ve minibüslerin bu yan yolda yolcu taşıyacaklarını söyledi. Akgün, Trafiği rahatlatmak için bu çalışmayı başlatacaklarını belirterek İstanbul istikametinden Edirne istikametine giderken biriken trafik meselesinden bahsediyorum. Olmazsa olmaz bir iştir bu yaz İstanbul’dan Edirne ye giderken vuku bulan ve kuyruk uzunluğu Beylikdüzü’ ne kadar uzanan bu trafik sorununun sebebi Büyükçekmece merkez de Airus alt geçidinden başlayarak D-100 Karayolu Mimarsinan köprüsüne kadar olan alan da özellikle de akşam saatlerinde özel mavi otobüsler ve minibüsler İstanbul’ dan Edirne’ye giden E-5 yolunda seyreden vatandaşlarımıza sadece 2 buçuk metrelik bir geçiş hakkı lütfen bırakıyorlar. Bir birlerine rampa yapıyorlar bir kişiyi daha fazla alabilmek için Büyükşehir yetkilileri ile emniyet trafik ile defalarca görüştük ölçümler ve tespitler yaptılar bizim yaptığımız çalışmayı yerinde gördüler yan yol yapılıp açılmadan bizim insanımızı hizaya sokmanın mümkün olmadığına karar verdik dedi.
Akgün, dolaysıyla Atirus altgeçidinden başlayarak çökmekte olan E-5 üzerindeki Mimarsinan köprüsüne kadar kuzey kısmından bir yan yol yapımına başlanıyor. Bu inşaat devam ederken de dolaysıyla trafik sorunu yaşanacak ama Edirne istikametine giden bariyerlerle yan yoldan gidenler ayrılıyor. Otobüs ve minibüsler artık yan yolu kullanacaklar. Edirne istikameti 3 şerit şeklinde akacak dedi.


Kumburgaz kavşağı mühendislik kurarlarına aykırı yapılmıştır!...
Akgün, Ayrıca Kumburgaz E-5 Üzerindeki üst geçit ve kavşak ile ilgilide açıklamalarda bulunarak mimarlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan bu üst geçitte kazalar devam ediyor çünkü teknik olarak yapımı yanlış bunu büyükşehir belediye yetkilileri de Topbaş’ta kabul ediyor. Çökme olan O köprü Kumburgaz’ı ikiye ayırıyor ulaşımı kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor ve birçok kazanın meydana gelmesine sebep oldu ve de oluyor. Kumburgaz kavşağı teknik ve mühendislik kurarlarına aykırı yapılmıştır. Onun için bu viyadüğün Kumburgaz’a ve Büyükçekmece ye hizmet verebilmesi için işler hale gelmesi gerekiyor bunun takibini hep birlikte yapmalıyız dedi.


Büyükçekmece Belediyesi'nin Temmuz ayı 2. oturumu Sinanoba Mahallesi, Barış Manço Parkı, Gölet Cafe'de gerçekleşti. Meclis oturumunda yer alan gündem maddelerinin birisi olan taşınmaz satışları hariç tüm maddeler oy birliği ile karara bağlandı. Bu toplantı sonrası tatile giren mecliste satışı gündeme gelen taşınmazlar ise CHP meclis üyelerinin oy çokluğu ile karar bağlandı. Meclis de ayrıca belediye sınırlarındaki Mimarsinan Yat Limanı'nda demirleyen teknelerden alınacak "Hizmet Bedeli"nin ücreti ise 3 metreye kadar olan teknelerden 5 bin TL 3 metrenin üzerindekilerden ise 7 Bin TL. Alınmasına karar verildi.

Haber: Salih MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum