Büyükçekmece festivaline hazırlanıyor

Büyükçekmece festivaline hazırlanıyor
Büyükçekmece Belediyesi, bu yıl 16'ıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için çalışmalarını hızlandırdı.

İki kez CIOFF tarafından dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.


Festival etkinliklerinin yoğun olarak yapıldığı Büyükçekmece Kültürpark'ta hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

56 ülkeden binbeşyüzün üzerinde yabancı konuğun ağırlanacağı Kültürpark çevresinde, Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü'nün festivale yönelik olarak başlattığı peyzaj çalışmaları sürüyor.


Ayrıca Büyükçekmece Belediyesi Sanat Merkezi eğitmenleri de festival alanındaki sanatsal faaliyetlerine başladılar. Bu kapsamda Kültürpark içindeki bazı duvarlara çeşitli resim ve figürler de yapılıyor.


Bu yıl çıta daha yükseltilecek


Dünyanın konuştuğu festival için Büyükçekmece halkıyla birlikte kolları sıvadıklarını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, önceki yıllarda olduğu gibi, 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için de büyük Büyükçekmece ailemle birlikte çalışmalarımızı başlattık. Bu festival sadece belediyenin düzenlediği bir festival değildir. Tüm Büyükçekmece ailesinin, sivil toplum kuruluşlarımızın katkıları ve emekleriyle 16 yıldır kendisini aşarak gelişen bir festivaldir. Bu bilinçle, bu yılda çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. Bu yıl çıta geçmiş yıla nazaran daha da yükselecek" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.