Büyükçekmece her bahar daha da güzel

Büyükçekmece her bahar daha da güzel
İlkbahar hazırlıklarını aralıksız sürdüren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe geneline rengarenk bahar çiçekleri dikerken meydan, park ve bahçeleri de yeniden düzenliyor.
Soğuk kış mevsiminin ardından doğanın yeniden uyanmaya başladı şu günlerde çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki 185 parkta çeşitli düzenlemeler yaparken, meydan ve yollarda da peyzaj düzenlemeleri yapıyor.

 185 park dezenfekte ediliyor

Büyükçekmece’deki park ve çocuk oyun gruplarını dezenfekte eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çocuk oyun guruplarından ihtiyaç duyulanları onarıyor veya yeniliyor. Ayrıca çocuk parklarındaki kum havuzları da temizlenerek, bakımları yapılıyor. Park temizliğinin yanı sıra parklardaki ve meydanlardaki havuzlarda da temizlik çalışmaları yapılıyor. Bahar mevsimi hazırlıkları kapsamında bazı parklara mevsim çiçekleri ve bitki dikimi de yapılıyor.

 Ağaçlandırma çalışmaları sürüyor

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, meydanlara diktiği çuha çiçekleri ilçenin güzelliğine güzellik katarken, bazı kavşaklarda da çimlendirme çalışmaları yapıldı. Yabani ot ve bitkilerinde biçildiği çalışmalar kapsamında ağaçlandırma çalışmaları da aralıksız sürdürülüyor. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bazı okullarda öğrencilerle birlikte ağaç dikimi gerçekleştirildi. Büyükçekmece’nin önemli bulvar, cadde ve meydanlarında da peyzaj çalışmaları aralıksız devam ediyor.

 Büyükçekmece: En güzel, en özel ilçe

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çetin ve soğuk bir kış mevsiminin ardından doğanın bahar mevsimi ile birlikte yeniden canlandığını belirterek; “İstanbul’un en güzel ve en özel ilçelerinden olan Büyükçekmecemizi daha da güzelleştirmek adına çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, Büyükçekmece’yi bahar mevsimine hazırlarken Büyükçekmece ailemizin bahar mevsimini en güzel şekilde karşılayabilmeleri adına oldukça titiz bir çalışma sürdürülüyor” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.