Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali basına tanıtıldı

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali basına tanıtıldı
Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen 18'inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Festival bu yıl 64 ülkeden kültür ve sanat elçis

  Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 18'inci kez düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna  tanıtıldı. Beyoğlu'nda bir otelde gerçekleşen toplantıya, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı ve Türk Folklor Kurumu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Sanatçılar Ahmet Selçuk İlkan, İpek Açar, Suat Suna ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

"Festivalin temel felsefesi insanları eğlendirmek değil"

 

Festivalin temel felsefesinin insanları eğlendirmek olmadığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ”Hedefimiz Cannes Film Festivali gibi, Büyükçekmece denilince dünyada akla kültür ve sanat festivalimiz gelsin. Bizden sonra da devam etsin, gelecek olan belediye başkanlarına baskı unsuru olsun diye, uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin derneğini kurduk. Bu da önemli bir tespittir. Festival ana hedefe ulaşmamıştır ama hedefe ulaşmıştır. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, bir dünya festivalidir. Türkiye’deki şekliyle de Türkiye’nin dünyadaki en iyi festival ödülünü 5 kez alan bir kültür faaliyetidir” dedi.

 

 64 ülkeden 1300 kültür ve sanat elçisi katılacak

 

64 ülkeden 1300 kültür ve sanat elçisini ağırlayacak olan festivalde; dünyanın pek çok ülkesinden 5-85 yaş arasındaki sanatçılar buluşacak. Ayrıca festivalde Uluslararası Çalgı koleksiyonu, Uluslararası Kukla Festivali, Taş Plak Sergisi, Geleneksel El Sanatları, Fotoğraf Yarışması Sergisi, Uluslararası Kukla Tiyatrosu Gösterisi, Halk Dansları Yarışmaları ve Gösterileri, Heykel Sempozyumu, Çocuk El Sanatları Akademisi, Çocuk Seramik Akademisi ve Türk Yemekleri Sergisi gibi farklı etkinlikler vatandaşların beğenisine sunulacak.

 

  Büyükçekmece'ye yıldız yağmuru

 

Festivalin geleneksel geçiş kortejinin kostümleri ünlü modacı Cemil İpekçi tarafından tasarlandı. Festival kapsamında İpek Açar, İskender Paydaş, Suat Suna, Bengü, Mor ve Ötesi, Koray Avcı ve uzun yıllar Michael jackson, Whitney Houston başta olmak üzere birçok ünlü sanatçının vokalistliğini yapan ABD'li sanatçı Della Miles misafirlere müzik ziyafeti verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.