Büyükçekmece sahipsiz değil

Büyükçekmece sahipsiz değil
Tepecik ve Türkoba mahallelerinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece'yi Büyükçekmeceliler yönetmeye muktedirdir ve Büyükçekmece sahipsiz değildir” dedi
AK Parti Büyükçekmece belediye başkan adayı Mevlüt Uysal’ın Büyükçekmece halkına doğruları söylemediğini belirten Akgün, “Tepecik, Türkoba gibi sizin bölgelerinizin geri kalmasının sebebi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. 10 yıldır imarı bekletiyorlar. Siz bana 8 yıldır bağlısınız. 8 yıldan beri bizi kapıda bekletiyorlar ama 25 yıldan beri AK Parti Tepecik’te iktidardı ve çivi dahi çakılmadı. Benden istemiş olduğunuz ne varsa biz 7 yıla sığdırdık. Bir tane yapılmış bina yoktu. Kültür merkezleri, sosyal tesisler, camiiler, okullar yaptık. Belediye başkan adayı kişi yalan söylüyorsa çok düşünmeniz lazım. Uysal siyaha beyaz diyor. Bu kafanızı karıştıran arkadaşımızın ifadelerinin geçerliliği olmadığını bilmenizi isterim” ifadesini kullandı.


Tamamı külliyen yalandır

Tepecik halkına tam 20 yıldır yalan söylendiğini belirten Akgün şu şekilde konuştu: “Mevlüt Bey demiş ki ‘ben size ucuz ev yapacağım’. Külliyen yalan. Seçimde oylarınızı almak için söylenmiştir. Kanunlarımız gereğince ilçe belediyelerinin konut yapma yetkisi 12 sene önce elimizden alınıp TOKİ’ye verilmiştir. Plan asmış ve planları 1 Nisan’da yürürlüğe koyuyoruz demiştir. Tamamı külliyen yalandır. Bizim baskımıza ve zorlamamıza rağmen Büyükşehir Belediyesi’nden böyle bir şey geçmedi. Kadir Topbaş gittiği günden itibaren her şey durmuştur. Size metro ve metrobüs getireceğim diye söz verdi. Tam 20 yıldan beri aynı söz veriliyor. İlçe belediye başkanlarının böyle bir şey yapma yetkisi yok. 25 yıldan beri hepimiz belediye seçimlerinde burada Ak Parti’yi birinci parti yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı burada hep AK Parti’den birinci sırada çıktı. Her gelen size ‘bize oy verin sizlere metro ve metrobüs getireceğiz’ dediler. Hiçbir tanesi olmadı 20 yıldan beri. Şimdi tekrar aynısını söylüyorlar.”


Aklımızla alay ediliyor

Büyükçekmece halkının aklıyla alay edildiğini belirten Akgün şöyle konuştu; “Bizim aklımızla, beynimizle alay ediyorlar. Bunları iyi değerlendirin. Çünkü doğruları söylemiyorlar. Ben size 2014’te deniz otobüsüyle Bursa’ya götürmenin yolunu arayacağız bunu yapacağız dedim ve seçim bitti bana oy verdiniz 14 ay sonra Bursa’ya sizi götürmeye başladık. Söylediğini yapacaksın. 25 yıldan beri bütün İstanbul ve Büyükçekmece aynı kadroya oy veriyor. Büyükçekmece’de hiçbir şey yapılmadı çünkü Büyükşehir’in yapması gereken şeyler en başta ulaşımdır. Her seçimde sadece bizimle dalga geçtiler. Aklımızı tekrar sınıyorlar onun için bu asılan afişler, söylenen yalanlar 20 yıldır söyleniyor. İnanıp inanmamak size aittir ama artık dur deyin. 36 yıldan beri burada görev yapan Hasan Akgün üst üste bu kadar seçim almışsa herhalde bunun bir sebebi vardır.”Nisan’dan itibaren Tepecik merkez ve Türkoba Çayırlar bölgesinin imar planlarını bitirerek yolların yapılacağını belirten Akgün, Muratçeşme, Tepecik ve Türkoba ölgelerinde yeni kreş, anaokulu, düğün salonları ve 30 bin metrekarelik park alanı inşaatlarına başladıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.