Büyükçekmece Tüketici Derneği kabına sığmıyor

Büyükçekmece Tüketici Derneği kabına sığmıyor
Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği yeni adreslerin de görkemli bir açılış töreniyle hedef büyüterek hizmete kaldığı yerden devam kararı aldı.
Derneğin açılışına üst düzey katılım sağlandı.Açılış konuşmalarında Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den tam not aldılar. Akgün;Dernek Başkanı Sevgi Emanet ve yönetimi için, “Bunlar sizinde bizimde yardımcılarımız. Sevgi Emanet hanımefendinin ve ekibinin geldiği günden bu yana duruşunu da biliyorum, çalışmalarını da biliyorum.
Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği yönetimi ofisine kavuştu. Derneğin yeni ofisinin açılışına, Büyükçekmece protokolü de yoğun katılım sağladı. Atatürk Pasajı içerisinde bulunan yeni ofisin kurdele kesimini Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün gerçekleştirdi. Topluma hizmet bilinci ile faaliyetlerini sürdüren derneklerden bir tanesi olan Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği yeni yerinde faaliyete geçti. Dernek bundan böyle Dizdariye Mahallesi’nde bulunan Atatürk Pasajı’nda hizmet verecek. Derneğin yeni yerinin açılışına; Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı,Jandarma Komutanı Özer Küçükuysal,Büyükçekmece Emniyet Müdürü Murat Başıbüyük, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, İlçe Yazı İşleri Müdürü,İlçe Tarım Müdürü, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürü,Belediye Başkan Danışmanları,Belediye Meclis Üyeleri,Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri, muhtarlar , vatandaşlar ve basın mensupları katılım sağladı.

DERNEK DEYİP GEÇMEYİN
Derneğin yeni yerinin açılışı öncesi bir konuşma gerçekleştiren Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, “Dernek deyip geçmeyin bu dernekler toplumun sembolüdür. Ne kadar çok derneğimiz olursa üye sayısı fazla ise bu da medeniyet kriterlerinin de bir ölçüdür. Büyükçekmece’de 256  dernek var. Ama bazılarının adı var kendi yok. Bir hevesle kuruluyor ancak arkasından bir şey gelmiyor. Gelişen tüketici hakları son 20 yılda daha bilinçli hale geldi. Şimdi tüketici oldu kral esnaf mağdur. Şimdi bu öyle bir şey ki işin açığını söyleyeyim. 20 sene önce tüketici hakları ile tanışmıştım ama bunun ülkemize göre bir şey olmayacağını tahmin ettim. Bunun için iki tarafında dürüst olması lazım. Burada en önemli nokta iyi niyetli tüketici ile kötü niyetli tüketiciyi ayırmak lazım. Esnafımızda da bazen iş ahlakı konusunda sıkıntı yaşanabiliyor” dedi.

“AKTİF VE GERÇEK ANLAMDA GÖREVDELER”
Sivil Toplum Kuruluşları arasında görevini layıkıyla yapanların ayrı bir yerinin olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Birçok Sivil Toplum kuruluşu kuruluyor. Bizimde kapımızı çok çalıyorlar. Sivil Toplum Kuruluşları içerisinde birde böyle gerçek anlamda kamu görevi ifa edenler vardır ki,Tüketiciyi Koruma Derneği de bunların başında geliyor.Aktif çalışmaları ve tüketicilerin haklarını koruyan bir dernek olarak başarılı çalışmalar sergiliyorlar.Geçici olarak burada ikametgâh edecekler. Belediye binamıza çekildiğimiz zaman belediyenin çeşitli yerleri boşalıyor. O boşalan yerlerde yine toplumun genel menfaatlerine uygun derneklere yerel yönetimin imkânlarını sonuna kadar açacağız. Bunlar sizinde bizimde yardımcılarımız. Sevgi Emanet hanımefendinin ve ekibinin geldiği günden bu yana duruşunu da biliyorum, çalışmalarını da biliyorum.   Şimdilik çalışmalarınızı  buradan yürütmeye devam edin” diye konuştu. 

EMANET ; "BİZ SİZİ KORURUZ" DEDİ...
"1996 yılında kurulan Derneğimizin iki dönemdir Yönetim Kurulu Üyelerimle birlikte Yönetciliğini yapmaktayız.Ancak,bu gün çocuğumuz gibi sahiplenip büyüttüğümüz derneğimizin yeni adresin de görevi teslim aldığımız ilk günkü gibi aynı heyecanı yaşıyor ve taşıyoruz.Artık kabımıza sığamaz olduk.Derneğimiz Tüketicinin her türlü menfaatini ön planda tutmayı ilke edinmiş ve sahip oldukları hakları konusun da bu güne kadar onları bilgilendirme,bilinçlendirme ve korumak adına öncülük görevini yerine getirmiş ve getirmeye de devam edecektir.3 yıl için de gerek yerel basın gerekse sosyal medya aracılığı ile yaklaşık 40 bin kişiye ulaşmış ve 18 bin kişiye yakın tüketicinin sorununu çözümlemiş bulunmaktayız.Basından aldığımız destekle Büyükçekmece Halkımıza sık aralıklarla haberler yapıp onların sesi olduk.Tüketici köşemizden her hafta seslendik Tüketicilerimizin gönlünde taht kurduk.Sosyal medya üzerinden tüketici sayfalarımız,guruplarımız ve şahsi hesaplarımız aracılığı ile yaklaşık takipçi sayımız 5 bin oldu.Aylık ortalama 250-300 kişiye yakın yüz yüze görüşmemiz var ,Hakem heyetine 40 bine yaklaşan dilekçe sayısıda Derneğimizin özverili çalışmalarının somut bir göstergesidir.Bu günümüzde açılışımıza katılımlarıyla şeref veren;Başta Sayın Kaymakamımıza,destek ve katkılarıyla bugün burada olmamıza vesile olan Sayın Belediye Başkanımıza,Sayın Başkan Yardımcılarımıza,Sayın Jandarma Komutanımıza,Sayın Emniyet Müdürümüze,Sayın Büyükçekmece Protokolünün Değerli Tüm Temsilcilerine,Stk Başkanlarına,Muhtarlarımıza,Değerli Konuklarımıza,Değerli Basın Mensuplarına kısaca desteklerini esirgemeyen bu gün aramızda olan olamayan ve gönüllerinde taht kurduğumuz Değerli tüm Büyükçekmece Halkına Teşekkürlerimizi bir borç bilir,Saygılarımızı Sunarız." dedi.
 
"GERÇEK ANLAMDA GÖREVDELER”
Sivil Toplum Kuruluşları arasında görevini layıkıyla yapanların ayrı bir yerinin olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Birçok Sivil Toplum kuruluşu kuruluyor. Bizimde kapımızı çok çalıyorlar. Sivil Toplum Kuruluşları içerisinde birde böyle gerçek anlamda kamu görevi ifa edenler vardır ki Tüketiciyi Koruma Derneği STK’lar içerisinde bunların başın da geliyor ve önemli bir yer tutmaktadır. Geçici olarak burada ikametgâh edecekler. Belediye binamıza çekildiğimiz zaman belediyenin çeşitli yerleri boşalıyor. O boşalan yerlerde yine toplumun genel menfaatlerine uygun derneklere yerel yönetimin imkânlarını sonuna kadar açacağız. Bunlar sizinde bizimde yardımcılarımız.Sevgi Emanet hanımefendinin ve ekibinin geldiği günden bu yana duruşunu da biliyorum, çalışmalarını da biliyorum.   Şimdilik buraya devam edin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.