Büyükçekmece Uluslarası Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

Büyükçekmece Uluslarası Kültür ve Sanat Festivali sona erdi
20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan 71 ülkenin sanat elçileri “Sevgi Birbirimize, Barış Hepimize” sloganları eşliğinde coşku dolu bir final gecesine imza attı.

 
Dünya gençlerini bir araya getiren Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali binlerce sanatseverle birlikte görkemli bir final gecesi gerçekleştirdi.
Festivalin ilk gününden son gününe kadar kıyasıya mücadele sergileyen Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nda dereceye giren ülke ve grupların açıklandığı final gecesine CHP Milletvekilleri Erdoğan Toprak, Özgür Karabat ve Alman Federal Meclis Üyesi Oliver Wittke katıldı.
 
“Bu ödül Büyükçekmece ailemizindir”
Festivalin kapanış konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin sonuna geldik. Bu festivale 20 sene önce Tahsin Öztiryaki ve Gürhan Ozanoğlu başladık, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Dünyanın kültür ve sanat festivali arasında ilk 3’te yer alan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni Büyükçekmece ailemle, STK’larla, muhtarlarımızla, bütün ailemizle büyüttük. 7 kez “Dünyanın En İyi Festival Ödülü”nü aldık. Bu ödül Büyükçekmece ailemizindir. Bu festival sadece Uluslararası Halk Dansları Yarışması değildir. Çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na ve tüm protokolümüze katkılarından teşekkür ediyorum. Gelecek sene çok daha güzel bir Kültür ve Sanat Festivali’ni yine hep birlikte gerçekleştireceğiz.”
Yaşam Boyu Başarı Ödülü Selçuk Yöntem ve Oya Başar’In

20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Kültür ve Sanatta Yaşam Boyu Başarı Ödülü” sahipleri bu yıl sinema ve tiyatro oyuncusu Oya Başar ve sinema oyuncusu Selçuk Yöntem oldu. Yöntemin ödülünü Başkan Akgün takdim ederken, Oya Başar ödülünü Müjdat Gezen’in elinden aldı.
Uluslararası Altınköprü Çağdaş Dans Yarışması sonuçları açıklandı
Bu yıl ilk kez düzenlenen “Uluslararası Altınköprü Çağdaş Dans Yarışması” ödül töreni de final gecesinde gerçekleştirildi.  Jüri değerlendirmesi sonucu birinci Aybüke İpekçi, ikincisi Ezgi Yaren Karademir ve Ekin Hançer üçüncü Berkcan Ceylan oldu.
 
Rusya ve Macaristan şampiyon oldu
 
Jüri heyeti tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nda birinci seçilen ülke Macaristan ve Rusya, ikinci Kosova üçüncü ise Gürcistan oldu. En İyi Koreografi Ödülü’nün sahibi Rusya’ya, Jüri Özel Ödülü Hindistan’a, Halk Jürisi Özel Ödülü Sırbistan’a, Mansiyon Ödülleri ise Portekiz ve Slovakya’ya layık görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.