Çanakkale’yi Çakmaklı’da yaşattılar

Çanakkale’yi Çakmaklı’da yaşattılar
Çakmaklı Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri uzun yıllar unutulmayacak bir etkinliğe imza attı. Okulun tüm katlarında oluşturulan platolarda Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünü tiyatral bir gösteriyle veliler ve yurttaşlarla paylaşıldı. Etkinliğe katıl
Çanakkale Zaferi, Büyükçekmece Çakmaklı Cumhuriyet İlkokulu'nda öğrencilerin görkemli gösterisiyle bir kez daha yaşatıldı. Zaferin 100. yıldönümü nedeniyle Okul Müdürü Hülya Çamcı ve öğretmenlerin önderliğinde bugüne dek pek görülmedik bir gösteri gerçekleştirildi.

Okulun üç katında gerçeğine uygun olarak oluşturulan sahnelerde minik ilkokul öğrencileri 100. yılında Çanakakle Zaferi'ni yeniden yaşattı. Düzenlenen gösteriye Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ ile öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Gerçeğini aratmadılar
Çok sayıda öğrenci tarafından hazırlanan tiyatral gösteride, her katta ayrı bir mizansen sergilendi. Okul girişinde ise sembolik olarak Çanakkale şehitleri abidesi ile şehit mezarları figürleri yer aldı. İlk katta zaferin gizli kahramanları, cephe gerisinde askere destek veren kadınlar canlandırıldı. İkincir katta savaşın arka yüzü oalan sahra hastaneleri ve yaralanan gaziler anlatıldı. Üçüncü katta ise savaşın geçtiği bölgeler ve yapılan mücadeleler gösterildi. Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, her katta oluşturulan alanaları gezerek, savaşı anlatan gösteriyi hazırlayan minik öğrencilerle de görüşerek onları kutladı. Okul Müdürü Hülya Çamcı ise unutulmaz zaferin bu şekilde okulda yaşatılmasından büyük onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum