CHP Büyükçekmece'de gündem kongre..

CHP Büyükçekmece'de gündem kongre..
Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece İlçe Örgütü Pazar günü ilçe merkezin de aylık olağan örgüt toplantısı yaptı.
 Kongre gündemli toplantıya partililer yoğun ilgi gösterirken seçilmişlerden bölge milletvekilleri, Belediye  Başkanı Hasan Akgün, eski ilçe başkanları ve çoğu CHP Büyükçekmece belediye meclis üyelerinin katılmaması ise dikkat çekti.

CHP Büyükçekmece ilçe başkanlığı Pazar günü ilçe merkezin de örgüt toplantısı düzenledi. Kongre gündemi ile toplanan CHP Büyükçekmece aylık olağan örgüt toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, partililere kongre süreci ile ilgili bilgiler verdi. 


Delegeler Yenilenecek!

Başkan Gökbulak, Yyaklaşan il ve ilçe kongreleri ile ilgili bilgeler vererek 2012 de gerçekleştirilen delege seçimleri ve kongrelerin ardından 3 yıl sonra yeniden delege seçimleri yapılacak ve ilçe, il kongrelerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nin en önemli karar organı olan  Büyük Kurultayla nihayetlenecektir şimdiden partimize hayırlı  uğurlu olsun.
Kongre takvimine göre 28 Temmuz 2015 Salı günü üye listeleri askıya çıkarılacak ve 3 Ağustos 2015 günü askıdan indirilecektir. 15 Ağustos 2015 de mahallelerde delege seçimleri başlayacak ve 6 Eylül 2015 de sonlandırılacaktır. 28 Eylül 2015 de ilçe kongreleri başlayacak ve 25 Ekim 2015 de sonlandırılacaktır. Ve nihayet 11 Kasım 2015 de il kongreleri başlayacak ve 29 Kasım 2015 Pazar günü sona erecektir. Olağan büyük kurultay tarihi ise daha sonra Genel Merkezimiz tarafından belirlenerek tüm örgüte duyurulacaktır dedi. 

Erken Seçim Gereksiz..
 
Gökbulak, Meclis Başkanı olarak Cumhuriyet Halk Partisi adayının seçilememesine rağmen AKP karşısında 292 milletvekilli çıkarmış muhalefet bloğunun bir hükümet oluşturabilmesi çabalarını umutla izlemek istiyoruz. Ancak bu çabaların belirli siyasi çevreler tarafından  desteklenmemesi bizleri üzmüştür. Mantıklı ve ülkemizin gerçeklerine uygun bir koalisyonun oluşturularak ülkemize ve çevre ülkelere barış ve ekonomik istikrar getirmesini ve gereksiz bir erken seçime gidilmemesi hususunda hassasiyetimizi belirtmek isterim.
Yeni Kongre sürecinin tüm ulusumuza ve örgütümüze hayırlı olması dileği ile hepinizi saygılarımla selamlıyor,7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde çalışmaları ile CHP Büyükçekmece İlçe Yönetimimize Destek veren çalışmalarımıza ve bizlere katkı sunan tüm örgüt mensuplarına teşekkür ederiz dedi. 

Evrakta Sahtecilik Yapan İlçe Başkanlarına Yer yok!

Toplantıya katılan eski İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve Ayhan Altuğ, CHP Genel sekreter yardımcısı ve eski ilçe başkanı Erol Şahin, CHP Büyükçekmece ve İBB Meclis üyesi Coşkun Tanış ile Meclis üyesi Emre Sarısaltıkoğlu ve parti eğitmeni Serdar Talu da partililere hitaben birer konuşma yaptılar.

Çelebi konuşmasında seçim sonuçlarına bakarak ağıt yapmak yerine toplumsal muhalefeti harekete geçirmek gerektiğini ifade etti. CHP Kurultay Delegesi ve parti eğitmeni Serdar Talu ise, konuşmasında bundan sonraki seçimlerde evrakta sahtecilik yapan ilçe başkanlarına fırsat verilmeyecek hepimize düşen görevler var buna bizler müsaade etmeyeceğiz ve partimize emek veren kişileri delege olarak seçelim ve o delegeler yeni ilçe yönetimini seçsinler ifadelerini kullandı. 

Haber:Salih MERT


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.