CHP'Yİ AİLE ŞİRKETİNE ÇEVİRDİLER

CHP'Yİ AİLE ŞİRKETİNE ÇEVİRDİLER
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Erol Şahin partisinin Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak’ı ahbap çavuş ilişkisiyle hareket etmekle suçladı. Örgütün aile şirketine çevrildiğini iddia eden Şahin, yerel iktidarın CHP’de olduğu ilçelerde partinin oy kay
 Büyükçekmece İlçe eski Başkanı ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Erol Şahin mevcut ilçe örgütünü yerden yere vurdu. Geçtiğimiz günlerde kongresini gerçekleştiren CHP Büyükçekmece'de siyasetin ahbap çavuş ilişkisi içerisinde yapıldığını savunan Şahin, "Ben ve ağabeyim varsak biz varız mantığını kabul etmiyorum. CHP kimsenin babasının malı değil. Böyle bir zihniyet olmaz. Örgütün tamamını kucaklamak zorundasınız" dedi.

Kendilerini sorgulasınlar
2014 yerel seçimlerine göre 1 Kasım'da yapılan genel seçimde CHP'nin Büyükçekmece'de azımsanamayacak bir oy kaybettiğini de hatırlatan Erol Şahin, "Bölgemizdeki bütün belediyelerde aşağı yukarı böyle bir durum söz konusu. Bu tablo karşısında belediye başkanlarımızın kendilerini sorgulamaları lazım" diye konuştu. Şahin, "Demek ki belediye başkanları kendilerine çalışmışlar, örgüte ve partiye çalışmamışlar" yorumunu yaptı.

Listeler yakınlarla dolu
CHP Büyükçekmece İlçe Kongresi'nde gösterdiği tepkinin nedenini gazetemize açıklayan Şahin, yönetim ve delegasyon listesini gördükten sonra üyelik kartını İlçe Başkanı Gökbulak'a verdiğini söyledi. Gökbulak'a, “Kendinize yakışanı yaptınız, böyle bir liste çalışması olmaz” tepkisini gösterdiğini ifade eden Şahin, "Tek listeli bir kongre gerçekleştirdik. Bana göre tek listeli bir kongre bir şanstır. Örgütün, tabanı kucaklama şansı doğar. Listede sadece ben ve benim yanımdakiler olacak, kaynım olacak, ağabeyim olacak, yönetim kurulu üyesinin dayısı, yeğeni olacak, belediyenin meclis üyeleri olacak diyorsanız örgütü kucaklayamazsınız. Şimdi sadece belediye ile mi örgütü yöneteceksiniz?" diye sordu.

Belediye müdürü delagasyonda
Listeleri incelediğinde şok olduğunu sözlerine ekleyen Erol Şahin, "Delegasyon listesine bakıyorsunuz 3 tane meclis üyesi, bir tane belediye başkanı, bir tane de belediyemizin müdürü var.  İl delegasyonunun 5'i belediyeden. O zaman örgüt nerede? Tamam belediye başkanı olmalı, mutlaka olmalı. Ama 3 tane meclis üyesi bir tane de belediyenin müdürü yazmanın ne mantığı var? Gidecek bunlar üst kurul oluşturacaklar, il yönetimini oluşturacaklar, seçecekler. O zaman hiç liste yapmayalım, belediye meclis üyelerimiz toplansın gitsinler örgütü seçsinler" siteminde bulundu. Örgüt içerisinde işlerin ahbap çavuş ilişkisi ile yürüdüğünü savunan Şahin, "Bir İlçe Başkanı  kayın biraderini yönetime yazıyorsa bunu nasıl karşılarsınız? Bir ilçe kongresi düşünün; milletvekilleriniz geliyor İlçe Başkanı karşılamaya çekiniyor" dedi.

Böyle kongre ahlakı yok
Konuşmasının devamında eleştiirlerini sertleştiren Erol Şahin, "Kongresini açamayan, divanını oluşturamayan bir ilçe başkanı gördünüz mü?" diye sordu. Yıllardan beri siyasetin içinde olduğunu ve böyle bir kongre görmediğini belirten Şahin, "Genel Başkan bile kurultay yaparken kurultayı açar divanı oluşturur teslim eder, bırakır ve devam eder.  Bakıyoruz ki ilçe başkanımız yok, bir başkası çıkıyor kongreyi açıyor, divanı oluşturuyor. Böyle bir kongre olmaz, böyle bir kongre ahlakı yok. Milletvekilleri geliyor, milletvekillerini oturtturacak yer bulamıyoruz. Böyle bir mantık var mı? Biz buna rağmen dedikki belki listeyi doğru yaparlar. Herkesi kapsar ve kucaklar. Yani bir şanstı, biz de bu şansı verdik arkadaşlara. Ama bir baktık ki ahbap çavuş ilişkileri içindeler. İradesi birilerinin idaresine bağlı bir yapı kurulmuş" ifadelerini kullandı. Bu yapı ile CHP'ye hizmet edilemeyeceğinin altını çizen Şahin, "Bizim bnuradaki düşüncemiz kişilerin iktidar olması değil CHP’nin iktidar olması. 7 Haziran'dan sonra 9 bin 500 oy kaybetmiş bir yapının aynı zihniyetle yoluna devam etmesi mümkün değil" dedi. Kensinin il delegesi olmasının çok önemi olmadığını vurgulayan Şahin, "Ben geçen dönem de il delegesi değildim. Ama örgütü daha güçlü temsil edecek arkadaşlarımız olsaydı buna da saygı duyardım" açıklamasını yaptı.

Belediye başkanları kendilerine çalıştı
CHP'li yerel iktidar ile ilçe örgütünün arasındaki uyuşmazlıklara da değinen Erol Şahin, "Bu sefer de çok aşırı uyum oldu" yorumunu yaptı. 1 Kasım seçimlerinde CHP'li belediyelerin yönettiği ilçelerde partisinin oy kaybetmesinin sorumlusu olarak belediye başkanlarını gören Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü; “İlçenizde kendiniz iktidar olup, partinizi iktidara taşıyamıyorsanız, demek ki sizde bir eksiklik var. Demek ki belediye başkanları kendilerine çalışmışlar, örgüte ve partiye çalışmamışlar. Çalışmalarında kendilerini ön plana koymuşlar partiyi gözardı etmişler. Ama aslolan bana göre partiyi ön plana koymaktır. AK Partili belediyelerde bu var mı? AK Partili belediyelerde şahıslar mı ön planda, parti mi ön planda? Demiyorum ki yüzde yüz CHP programını çıkarsınlar ama CHP'yi de yüceltsinler yani. Hep ikinci planda kalmasın CHP. Bırakın ikinci planı, CHP birçok belediyemizde hiç planda yok.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.