Festival görkemli bir şovla son buldu

Festival görkemli bir şovla son buldu
Dünya Festivaller Birliği tarafından 4 kez “Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali” ödülüne layık görülen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin 17’incisi muhteşem bir organizasyon ve finalle son buldu.

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve sanat Festivali bu yıl 29 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında 37 ülkeden bine yakın sanat elçinin katılımıyla gerçekleşti.

Dünya Festivaller Birliği’nin (CIOFF) A kategorideki Türkiye’nin ilk ve tek festivali unvanını elinde bulunduran ve 4 kez “Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali” seçilme başarısını gösteren Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl ki teması “Egemenlik ve Demokrasi” oldu. Uluslararası Heykel Sempozyumu, Uluslararası Altın Köprü Halk Dansları Yarışması, Uluslararası El Sanatları Sergisi, Uluslararası Fotoğraf Yarışması ve Uluslararası Kukla Festivali gibi birbirinden önemli kültür ve sanat festivaline ev sahipliği yapan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yılda dolu dolu etkinliklere sahne oldu. “Egemenlik ve Demokrasi” temalı festivalde bu yıl Fatih Erkoç, Mustafa Yıldızdoğan ve Edip Akbayram gibi sanatçılarda konser verdi.

Dünya barışına ve kardeşliğe katkı sunuyor

Festivalin final gecesinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin dünya kültür ve sanatına, dostluk ve kardeşliğine katkı sunan bir festival olduğunun altını çizerek; “17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali her türlü zorluklara rağmen icra edilmiştir. Dünyanın dört bir yanında terörizm var. Maalesef 21. Yüzyıl’da insan hak ve özgürlüklerine yakışmayan bu tip olayalar toplumlar üzerinde ters etkiler yaratıyor. Özellikle Batı Avrupa’da ve ülkemizde vuku bulan terörizm olaylarından dolayı her yıl 65 ile 70 ülkenin katıldığı dünya festivali olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni bu yıl 37 ülke ile icra ettik” diye konuştu.

“Dünya kültür ve sanatına katkı sağlıyoruz”

Başkan Akgün; Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin dünya kültür ve sanat hayatına katkılarından dolayı Dünya Festivaller Birliği tarafından 4 kez Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali Ödülü verildiğini hatırlatarak şöyle konuştu: Bu festival dünya dostluğuna, dünya barışına çok büyük katkı sağlayan, inatla, ısrarla devam ettirdiğimiz bir festivaldir. Bu festival şarkı türkü festivali olmayacaktır. Bu festival dünya kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan, dünya barışına katkı sağlayan, dünyanın dört bir yanından gelen gençlerin Büyükçekmece Mimarsinan Köprüsü üzerinden “Sevgi birbirimize barış hepimize” diye tüm dünyaya barış, sevgi ve dostluk mesajlarının verildiği bir festivaldir. Böyle de devam edecektir.”

Şampiyon Arjantin oldu!

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından festivalin ana organizasyonlarından olan ve bir hafta boyunca devam eden Uluslararası Altın Köprü Halk Dansları Yarışması’nın sonuçları açıklandı. 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nda bu yılın şampiyonu Arjantin oldu.  Arjantin ve dereceye giren diğer ülkelerin ödülleri Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte Avrupa Konseyi Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu ve Güney Kore Cheonan kenti Belediye Başkan Yardımcısı Cheol-mo Seo tarafından takdim edildi.

“Yıldız Festival Ödülü”

Ödüllere doymayan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve sanat Festivali’ne bir ödül de Türkiye Festivaller Birliği Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı ve Pendik Belediye Başkanı Atilla İpek, “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalinin kusursuz organizasyonu, dünya kültür ve sanatına katkıları nedeniyle “Yıldız Festival Ödülü’ne layık görüldüğünü belirterek ödülü Büyükçekmece Belediye başkanı Dr. Hasan Akgün’e takdim etti. Final gecesinde ayrıca Uluslararası Heykel Sempozyumu’na katılan heykeltıraşlara, festival jürisine ve festivale katkı sunanlara teşekkür belgesi ve plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.