Festival start alıyor...

Festival start alıyor...
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 15 Temmuz darbe girişimin Türkiye'nin uluslararası alandaki imajına zarar vermemesi adına 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ni yapmanın artık milli bir görev olduğunu söyledi.

 

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin 17.si 30 Temmuz – 6 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.     
   

37 ülkeden 1100 sanat elçisi katılacak

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 64 ülkeden 2 bin sanat elçisinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne kısa süre önce yaşanan Atatürk Havalimanı katliamı ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda bazı ülkelerin katılımlarını iptal ettiğini belirtti. Başkan Akgün, “Buna rağmen ülkemiz ve 37 ülkeden toplam 1100 sanat elçisinin katılımıyla, Büyükçekmece halkı festivalini gerçekleştirecektir” dedi.  

"Her zamankinden daha çok ihtiyaç var"

Akgün, Başbakan Binali Yıldırım'ın OHAL'e karşın kültür, sanat ve sosyal etkinliklerin süreceği şeklindeki sözlerini hatırlatarak; "Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü koşullarda sosyal ve kültürel hayatın normalleştirilmesi sürecine katkıda bulunacak ve halkımızın günlük hayatında moral - motivasyonunu yükseltecek festivalimizin ülkemizin tanıtımına da katkısı büyüktür. Festival 17 yıldan beri, dünya kültürlerini ve dünya gençlerini İstanbul Büyükçekmece’de buluşturmaktadır. Bugüne kadar dünyanın hemen her ülkesinden festivale katılan on binlerce genç Büyükçekmece’den tüm dünyaya sevgi, barış ve dostluk mesajları vermiştir. Bugün buna her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu görmekteyiz” diye konuştu.     
   

Egemenlik ve demokrasi konserleri

Başkan Akgün, “Bu yıl içinde bulunduğumuz koşulları dikkatte alarak, birlik ve beraberliğimiz için festival kapsamında ‘Egemenlik ve Demokrasi Konserleri’ düzenlenmesi kararı aldık. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Karanlığa asla teslim olmayacağız. Yaşasın demokrasi, yaşsın Cumhuriyet! Konserlerde hep beraber bunları haykıracağız” dedi.  

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin 16 yıldır aralıksız devam ettiğini ve 4 kez CIOFF tarafından dünyanın en iyi festivali seçildiğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.