“Festivalin hakiki sahibi Büyükçekmece halkıdır”

“Festivalin hakiki sahibi Büyükçekmece halkıdır”
Festivalin başarısını Büyükçekmece halkına borçlu olduğunu belirten Başkan Akgün, “Dünya festivali olmak için yola çıkmıştık.

 Dünya festivali olmamızın en büyük nedenlerinden birincisi Büyükçekmece halkının çok duyarlı ve samimi davranması ikincisi ise şehrimizin eğitim ve kültür seviyesinin yüksek olmasıdır” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün 19. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“Cumhuriyet’i taçlandırdığınız zaman sansür olmaz”

Gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayan Başkan Dr. Hasan Akgün sansür konusuna değinerek şu şekilde konuştu: “24 Temmuz Türk basın hayatında çok önemli bir gündür. Sansürün kaldırıldığı bir tarih olarak söylenebilir. Türkiye Cumhuriyeti demokratik kurallar açısından taçlandırılıp zenginleştirilemediği için sansür 110 sene önce kalkmış olsa dahi maalesef bugün de yarın da hayatımızda devam edecek ve basınımız adına bir kanayan yara olarak gündemden düşmeyecektir. Bu nedenle 24 Temmuz basın hayatımızla ilgili düşünenlerin, yazanların beynindeki fikirleri yazısına aktarmasında bütün engellerin kaldırılması bütün düşünebilen herkesin ortak beklentisidir. Toplumun ahlak hayatını, vatanın birlik ve beraberliğini zora sokan işleri sansürlersiniz. Eğer Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandıramıyorsanız onun adı Cumhuriyet olmaz. Onu taçlandırdığınız zaman basının sansürü zaten olmaz.”

Lozan’ın önemine de değindi

Gazetecilerin sorularını cevaplayarak günün anlam ve önemi nedeniyle 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması’na değinen Başkan Akgün, “24 Temmuz bu ülkenin en önemli günüdür. Çünkü biz 24 Temmuz’da Lozan’la Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunu aldık. 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması olmasaydı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da olmazdı. Çanakkale bir dünya savaşıdır çünkü bir devlete karşı yedi devlet saldırmıştır. 24 Temmuz’u bize bağışlayan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bu ülkeye taşıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kuvayı Milliyeciler ve bu vatanın kurtuluşunda hayatını feda eden şehit ve gazilerimize yüce Allah’tan rahmet dilerken hepsini şükran ve minnet duygularımızla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya tarafından tasdik edilmiş olan tapusu Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümü de tüm ulusumuza kutlu olsun” dedi.

“Festivalin hakiki sahibi Büyükçekmece halkıdır”

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin başarısını Büyükçekmece halkına borçlu olduğunu belirten Başkan Akgün şu şekilde konuştu: “Festivalin birincisi başladığında bugünlere geleceğimizi ben görmüştüm. Dünya festivali olmak için yola çıkmıştık. Dünya festivali olmamızın en büyük nedenlerinden birincisi Büyükçekmece halkının çok duyarlı ve samimi davranması ikincisi ise şehrimizin eğitim ve kültür seviyesinin yüksek olmasıdır. 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne 64 ülkeden 1350 sanat elçisi katılıyor. 1350 dünya insanı bu şehre ayak bastıktan sonra en son kişi uçağa binene kadar yıllardır hiç olumsuz bir olay yaşamadık.

En görkemli festival olacak

Diğer unsurlar da bizim polisiyle, güvenliğiyle, zabıtasıyla çok sıkı tedbir almamızdır. Türkiye’de 19 yıldan beri icra edilen bu festival rüşdünü ispatlamıştır. Festivalimiz Dünyanın En İyi Festival Ödülü’nü almıştır. Bu festivalin en kralı 15 Temmuz hain darbe girişiminden 13 gün sonra yapılan festivaldir. Bütün zorluklara rağmen o festivali yaptık. 66 ülke yerine 37 ülke katıldı. Bu yıl yapacağımız festival de en görkemli festivalimiz olacak. 19 yıldır yaptığımız festivalin hakiki sahibi Büyükçekmece halkı olmuştur.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.