Hasan Akgün kefil olduğu firmayı topa tuttu

Hasan Akgün kefil olduğu firmayı topa tuttu
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Ocak ayı meclis toplantısında yere göğe sığdıramadığı Gintem adlı firmayı Nisan meclisinde topa tuttu.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Ocak ayı meclis toplantısında yere göğe sığdıramadığı Gintem adlı firmayı Nisan meclisinde topa tuttu. AK Partili Üye Recep Alparslan'ın gündem dışı konuşmasında adı geçen firmanın 15 işçiyi işten çıkarması ve tazminatlarını ödemediğini hatırlatması üzerine Başkan Akgün, “Biz para ödüyoruz ama şirket ödemiyor. Bu bizim suçumuz değil. Biz de bu tür firmalar ile daha sonra ki zamanlarda bir daha çalışmama kararı alıyoruz. Bir an önce bu garibanların parasını ödemelidirler” çıkışını yaptı.

Büyükçekmece Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı Tüyap'ta yapıldı. Komisyon üyelerinin seçimi ve 2014 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporu’nun da görüşüldüğü meclis toplantısında belediyeye ait olan ve imar planlarında "Konut Alanında" kalan irili ufaklı toplam 11 adet Parsel satışa çıkarıldı. Ek gündem maddeleri ile toplam 23 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı komisyon seçimleri ile başladı. Yaklaşık 5 saat süren meclis toplantısının ilk maddesi olan 2014 yılı faaliyet raporu son gündem konusu olarak görüşüldü. AK Partililerin ret oyu verdiği rapor çoğunlukla kabul edildi.

Toplantı Mart ayı meclis gündem maddelerinin okunması ile başladı ve komisyon üyeleri seçimi ile devam etti. Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Recep Alparslan, tartışmalı bir ihale sonucu Büyükçekmece'nin temizlik işini yapan Gintem adlı firmanın yaklaşık 15 kişiyi işten çıkardığını ve bu kişilerin tazminatlarını uzun süredir ödemediğini söyledi. Alparslan'ın açıklamalarına cevap veren Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün sözleri ise şaşkınlık yarattı. Daha önce kefil olduğu, ve yere göğe sığdıramadığı Gintem firmasını yerden yere vuran Akgün, "Biz para ödüyoruz ama şirket ödemiyor. Bu bizim suçumuz değil. Taşeron firmaların hepsinin belediyeden alacağı vardır. Maalesef ilgili firma bunu idareye karşı koz olarak kullanıyor. Biz de bu tür firmalar ile daha sonraki zamanlarda bir daha çalışmama kararı alıyoruz. Bir an önce bu garibanların parasını ödemelidirler" dedi.

Bin 800 gramlık faaliyet raporu!

Yaklaşık 5 saat süren meclis toplantısında son olarak 2014 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Bu gündem görüşüldüğü sırada meclise Başkanvekili Hayrettin Altunok başkanlık etti. Toplam 368 sayfa ve bin 800 gramlık faaliyet raporunu özet olarak Belediye Özel Kalem Müdürü Hasan Akkuş okudu. Akkuş yapılan hizmetlerden bahsederek Büyükçekmece’nin bir mutluluk şehri olduğunu belirtti. Özet olarak okunan bu rapor oylamaya sunuldu ve tamamı okunmuş olarak kabul edildi. Daha sonra rapor hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hasan Akgün ise yapılan yatırımlardan söz ederek belediyenin devlete olan borcunu tam olarak bilmediğini ifade etti. Müteahhitlere ise 80 milyon civarında borçları olduğunu söyleyen Akgün, yeni belediye binasının yapımının da bir yıl geciktiğini belirtti. Belediye binasının inşaatının tamamalanamamasının paradan kaynaklanmadığını, ilgili müteahhitin iflas ettiğini belirten Akgün, "Yeni ihale yapıldı. Yakın bir zamanda binamız tamamlanacak" dedi. 

60 milyonluk yatırım yaptık

Yat limanı inşaatı ile ilgili de konuşan Akgün, yeni proje hazırlandığını ve liman inşaatının 2016 sonuna bitirileceğini savundu. Akgün ayrıca, toplamda yaklaşık 60 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını bunun da bütçenin yüzde 30'unu bulduğunu, gelirin ise 194.5 milyon olduğunu sözlerine ekledi. Akgün, "Belediyemizde toplam 455 personelimiz var. Ama bizim alanımız çok büyüktür. Alanımız yatay ya da dikey değil onun için de zorluk çekiyoruz" diye konuştu.

Mahalleler arası ayrımcılık var

Rapor hakkında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Recep Erol yapılan yatırımlarda mahalleler arasında ayrımcılık yapıldığını iddia etti. Konuşmasını, "Büyükçekmece'de hep birlikte yaşıyoruz, bunun için de yapılan tüm hizmetlere destek veriyoruz vermeye de devam edeceğiz" şeklinde sürdüren Erol, "İhalelerin şeffaf olması için mal alımlarında belediyenin kaynaklarının daha ekonomik olacağı kanısındayız. Bazı mahallelerde hizmette haksızlık ve ayrımcılık olduğunu düşünüyoruz. Özellikle Tepecik ve Türkoba mahallelerimize de eşit oranda hizmet gitmesini istiyoruz" açıklamasını yaptı. 

Tahsilat yapamıyoruz

Faliyet raporu hakkında eleştirilerini sürdüren AK Parti Grup Sözcüsü Recep Erol, "Kitapçığa baktığımızda bile bazı parklarda ayrımcılık görüyoruz. Kimi parklar kum ile kaplı iken bazıları kaucuk ile döşenmiş" ifadelerini kullandı. Belediyenin gelirlerini tahsilat noktasında ihtimam gösterilmediğini de sözlerine ekleyen Erol, "Toplamda 25 milyon civarında tahsil etmemiz gereken gelirimiz var. Tahsilat oranına baktığımız da ise yüzde 44 oranlarında kalmışız. Tahsilat oranında başarısız olmamız da geleciğimiz için sınırlı sayıda olan arsalarımızı heba etmemize neden oluyor. Bakın bugün 25 milyon lira civarında tahsilatımızı yapsaydık, Aqua Marin'in yanında bulunan arsalarımızı satmak zorunda kalmazdık" tepkisini gösterdi.



Akgün'ün bilmediğini Erol açıkladı


Konuşmasında eleştirilerini sürdüren Recep Erol, "Belediyemize baktığımızda yaklaşık 202 adet aracımız var ve bu araçlardan 99 tanesi kiralık. Burada da görüyoruz ki çok sayıda araç ve bununla ilgili de çalışan çok sayıda şofö var" dedi. Erol konuşmasının sonunda ise 2009 yılında belediyenin borcunun yaklaşık 64 milyon lira iken bugün sadece müteahhitlere 82 milyon borç olduğunu ifade etti. Başkan Akgün'ün 'bilmiyorum' dediği borçlar hakkında bilgi vceren Erol, "Vergi dairisine 35 milyon lira, SSK'ya ise 26 milyon lira borcumuz var. Toplamda, 143 Milyon TL borcumuz gözükmektedir" açıklamasını yaptı. Erol ayrıca Büyükçekmece Belediyesi'nin imar sorgulama sisteminin belli dönemlerde kapılı olmasını da eleştirerek, "Beylikdüzü ve Silivri Belediyesi bu konuda 24 saat hizmet veriyor" şeklinde konuştu. Belediye başkan danışmanlarını da hatırlatan Erol, "Geçtiğimiz meclis toplantıların da bu hassasiyetlerimizi belirttik fakat kitapçıkta bu hassasiyetler dikkate alınmamış. Özür dileyerek söylüyorum bizlere küfür eden Müjdat Gezen diye  bir kişinin resmi var. Bu bize dokunuyor inanın, biz o koltukta otursaydık size küfür eden birisini o kitapçığa resmini koymazdık ama yetki sizde" diye dert yandı.



Encümen ve komisyon üyeleri seçildi

Nisan ayı meclis toplantısında ayrıca komisyon üyelerinin seçimleri de yapıldı. Belediye Meclisi Encümen üyeliğine CHP’den Emre Sarısaltıkoğlu, İbrahim Işık ve Dilek Tekin 18'er oy alarak seçilirken, AK Parti'nin üyeleri Tamer Cambaz ve Ahmet Küçük ise 12 oy alarak seçilen isimler oldu. Gizli yapılan oylamada bir oy da boş çıktı. Plan ve Bütçe Komisyonu'na ise CHP’den Coşkun Tanış, Ahmet Şahin ve Selde Gidiş Üzkan, AK Parti'den Ahmet Küçük ve Mustafa Uçar seçildi.

İmar Komisyonu seçiminde ise CHP’li Tarık Erdoğan 19 oy  Fahrettin Altuntaş ve Muharrem Aziz Zengin ise 18'er oy aldı. AK Parti adayları Rıdvan Yavuzbilge ve Hasan Bacıoğlu ise 13'er oy alan üyeler oldu. Diğer komisyonların seçimi, ek bütçe talebi ve belediye başkanına şehir estetiği için imar yetkisi verilmesi de ek gündem maddeleri olarak görüşüldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.