Hastanenin acil servisi içler acısı!

Hastanenin acil servisi içler acısı!
Büyükçekmece Devlet Hastanesi bakımsızlıktan dökülüyor. Duvarlarda derin çatlaklar var, inşaat demirleri ortada, balkonlar çöktü çökecek. Çevre sakinleri de Belediye Başkanı Hasan Akgün de isyanda...

Son yıllarda İstanbul’daki kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesi, yenilenmesi adına önemli çalışmalar yapılıyor.
Bu çerçevede okullar ve hastaneler başta olmak üzere yüzlerce bina ya yıkılıp yeniden yapıldı ya da güçlendirildi. Bir o kadarında da çalışma sürüyor. Gel gelelim, arada unutulan, ihmal edilen binalar da oluyor. Örneğin Büyükçekmece Devlet Hastanesi gibi...

‘BAŞIMIZA ÇÖKECEK’

Bakımsızlıktan dökülen hastane, depremi bırakın üflesen yıkılacakmış gibi... Duvarlarda derin çatlaklar oluşmuş, inşaat demirleri ortaya çıkmış, hatta balkonlar çöktü çökecek...
Her gün binlerce kişinin tedavi olmak için gittiği hastane, fiziki koşulların elverişsizliği nedeniyle hijyen bakımından da riskli. Hatta Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün deyimiyle buraya sağlam giren hasta çıkar!
Yıllardır hastanenin bakıma alınması ya da yeniden inşa edilmesini bekleyen fakat en küçük bir adım göremeyen Büyükçekmeceliler, bu gördüğünüz fotoğrafları çekip Şikâyet Hattı’na ulaştırmış ve “Hastane başımıza çökecek” diye isyan etmiş... Peki ama böylesine vahim bir durumda olan koskoca bir devlet hastanesi neden yenilenmiyor? Bu manzarayı kimse görmüyor mu?
İşte bu soruları Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e sordum ve başkanın da en az çevre sakinleri kadar şikâyetçi olduğunu gördüm.
İşte Başkan Akgün’ün söyledikleri: “Hastane 1970’li yıllarda inşa edildi. 1989’a kadar da Büyükçekmece Belediyesi’nin sosyal tesisi olarak kullanıldı. Ardından da İstanbul Valiliği’ne tahsis edildi. Bölgede bir hastane ihtiyacı doğunca da 1997’de hastaneye dönüştürüldü.
O tarihten itibaren ise binaya tek bir çivi bile çakılmadı. Bina çok tehlikeli. Depremde ilk çökecek yer. Yaklaşık 6 ay önce Sağlık Bakanlığı’na durumu anlattım. Hastanenin Pınartepe Mahallesi’nde yeni yapılan hastane binasına taşınmasını önerdim. Bakanlık da bana hak verdi ve birkaç ay içinde taşınmanın gerçekleştirileceği söylendi. Fakat aradan 6 ay geçti, hiç ses yok. Hastalar risk altında. Buraya sağlam giren sakat çıkar. Bir an önce önlem alınmalı, hastanenin Beykent’teki yeni binaya taşınması sağlanmalı.”

KAYNAK: ESRA BOĞAZLIYAN - GAZETE HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.