"Hiç kimse inancından dolayı sorgulanamaz"

"Hiç kimse inancından dolayı sorgulanamaz"
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Alevi Bektaşi Kültürünü Yaşatma Derneği'nin Büyükçekmece Cemevi'ndeki iftar sofrasında Alevi vatandaşlarla buluştu.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar yemeğinde , Cemevinde iftar verilmesinin Ramazan ayının güzelliklerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Başkan Akgün, "Alevi vatandaşlarımızla birlikte iftar sofrasında aynı lokmayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Ramazan ayının güzel ruhunu Büyükçekmece Cemevi'nde, Büyükçekmece ailemizle paylaşmak bizim için en büyük bir mutluluktur. Bizler birbirimize karşı saygılı, değerlerimize ve inançlarımıza karşı da son derece hoşgörülüyüz. İnsanların inanç ve ibadet özgürlüğü vazgeçilmez haklarıdır. Bu hakkı kimse sorgulayamaz ve ötekileştiremez. Bu düşüncelerimizle kardeşliğin, dostluğun olduğu ve bütün inanışlara saygı duyulan Büyükçekmece'de Alevi vatandaşlarımızla birlikte iftar etmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi. 

Katılım çok yoğun oldu

Dede Bünyamin Arslan'ın ettiği dua ile başlayan iftar yemediği   iftar sonrası edilen şükür duası ile son buldu. Büyükçekmece Cemevi'nde gerçekleşen iftar yemeğine CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, belediye meclis üyeleri, Alevi Bektaşi Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Ali Adıgüzel'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.