Hıdırellez’de dilekler Coronavirüsün sona ermesi içindi

Hıdırellez’de dilekler Coronavirüsün sona ermesi içindi
Baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez bu yıl coşkuyla kutlanamasa da yapılan dilekler Coronavirüs salgının sona ermesi yönünde oldu.

Her yıl 6 Mayıs tarihinde Hıdırellez’i büyük coşkuyla kutlayan Büyükçekmece’nin Mimarsinan Mahallesi’nde bu yıl kutlamalar Coronavirüs salgınının gölgesinde kaldı.

Geleneği bozmamak adına simgesel olarak yapılan kutlamalara katılan az sayıda vatandaş dilek ağacına “Coronavirüs salgını son bulsun” dileklerini astı. Kutlamaya katılan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Tüm insanlık Coronavirüs salgınından kurtulsun” yazan kağıdı dilek ağacına astı ardından da aynı dileği denize attı.

“Herkes ağaca astığı dileklerde sağlık dilemiş”

Coronavirüs tedbirleri nedeniyle Hıdırellez’in coşkuyla kutlayamadığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkan Dr. Hasan Akgün, “Dünya olarak Coronavirüsü ile büyük bir savaş veriyoruz ama hepimizin kültüründe Hıdırellez diye bir gerçek var. Hıdırellez’i de unutmadık. Herkes ağaca astığı dileklerde sağlık dilemiş. Bende bütün ulusumuza ve bütün dünyaya sağlık ve eski günlerimize kavuşmayı diledim. Allah inşallah o dileklerimizi bizlere nasip etsin. Ekonomik sıkıntılar vatandaşlarımızda başka bir bunaltı yaratmaya, evlerinde oturan vatandaşlarımız ve çocuklarımız psikolojik olarak başka bir bunaltı yaşamaya başladı. Çocuklar şuanda Hıdırellez’i evlerinin içerisinde kutluyor. Yoksa normalde buralar cıvıl cıvıl olacaktı. İnsanların kan akışının hızlandığı Mayıs ayında, Hıdırellez gününde herkes evinde. Yüce Allah inşallah bu virüsten tüm insanlığı bir an önce kurtarır” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.