İnsanı deprem değil bilinçsizlik öldürür!

İnsanı deprem değil bilinçsizlik öldürür!
Büyükçekmece Belediyesi’nin ilçe halkına afet bilincini arttırmak amacıyla başlattığı 3 günlük Temel Afet Bilinci eğitimine ilçe halkının ilgisi yoğun oldu.

Büyükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Müdürü Cengiz Topel Yaylacı tarafından Mimaroba Halide Edip Adıvar Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen eğitimlerin ilk gününde katılımcılara deprem öncesi yapılması gereken hazırlıklar, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Yaylacı, “Depremlerden sonra ortaya çıkan manzara bize şunu gösteriyor ki, insanları öldüren deprem değil bilinçsizliktir” dedi.

Mahruki de katılacak

Cengiz Topel Yaylacı, Türkiye’nin deprem kuşağı üzerinde yer alan bir ülke olduğunu ve zaman zaman depremlerle sarsıldığını hatırlatarak, “Zamanında alınması gereken önlemlerin alınmaması ve bilinçsizlik maalesef çok daha fazla can kaybına neden olmaktadır. Bu açıdan Türkiye’de her bireyin afet bilinci eğitimi alması hayati önem taşımaktadır” açıklamasını yaptı. Her yaş ve her meslek grubundan çok sayıda Büyükçekmecelinin katıldığı eğitimlerde afet bilincini arttırmak, afet sırasında ve sonrası neler yapılması gerektiği konusunda başlatılan Temel Afet Bilinci semineri yarın akşam AKUT kurucu başkanı, yazar, eğitmen ve profesyonel dağ sporcusu Ali Nasuh Masuki’nin vereceği seminerle son bulacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.