İstanbul'un en özel kıraathanesi Kamiloba'da

İstanbul'un en özel kıraathanesi Kamiloba'da
Büyükçekmece ilçesi Kamiloba mahallesinde bulunan Yılmazlar Kıraathanesi, 4 kütüphanesi, hijyenik ve temiz bir mekan olma özellikleriyle diğer kıraathaneler ayrılıyor.

Kıraathanenin işletmecisi Tuncer Yılmaz'a teşekkür eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Yılmazlar Kıraathanesi'nin sadece Büyükçekmece'nin değil İstanbul'da en özel kıraathanelerinden biri olduğunu söyledi.

4 Kütüphane yüzlerce kitap

Büyükçekmece Belediyesi'nin "Her kıraathaneye bir kütüphane" adı altında hayata geçirdiği proje ilçe genelinde yaygınlık kazanırken bazı kıraathanelerde oyun oynama alışkanlığın yerini kitap okuma alışkanlığına bıraktı. Bunun en iyi örneklerinden olan Büyükçekmece ilçesi Kamiloba mahallesinde, 4 kütüphanesi ve yüzlerce kitapla hizmet veren Yılmazlar Kıraathanesi. Alışılagelmiş kıraathanelerin dışında farklı bir yere sahip olan kıraathanede zamanını okuyarak geçiren vatandaşlar da bu durumdan son derece memnun. Kıraathane, temizliği ve hijyen şartlarıyla da öne çıkıyor. 

"Halkımız kitapla barışık değildi"

Yılmazlar Kıraathanesi'nin işletmecisi Tuncer Yılmaz'a teşekkür eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kıraathanelere kurulan kütüphaneler nedeniyle vatandaşların kitaplara ilgisinin arttığını ifade ederek; "Halkımız kitapla barışık değildi, biz bunun önüne geçebilmek için yaklaşık beş yıl önce başlattığımız "her kıraathaneye bir kütüphane" projesinde önemli bir yol kat ettik. Artık çoğu zaman kahvehanede oyun oynamak yerine kitap okumak tercih ediliyor. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de Yılmazlar Kıraathanesi'dir. Kıraathane, temiz, hijyenik, havadar olmasının yanı sıra 4 kütüphanesi ve yüzlerce kitabıyla çok özel kıraathanelerden biridir. İşletmecilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.