Kitaplar görme engelliler için okunacak!

Kitaplar görme engelliler için okunacak!
Büyükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Okuma Kabini” görme engellilerin gözü ve sesi olurken, görme engelliler için gönüllü kitap okumak isteyenlerin sayısı her geçen artıyor.

Büyükçekmece Belediyesi, Çevre Kültür ve Turizm Derneği işbirliğiyle  Görme engelliler için faaliyete geçirdiği gönüllü vatandaşlarımızın da desteği ile Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Ve Eğitim Merkezi sistemi üzerinden oluşturulan Elektronik Kitap Kütüphanesi projesi geliştiriliyor. Proje kapsamında gönüllü olan vatandaşlara bilgi verildi.

“Okunan kitaplar görme engellilerin gözü oluyor”

Büyükçekmece Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Merkezi (GETEM) ve Büyükçekmece Çevre Kültür ve Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen proje hakkında bilgi vermek için vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, “Öncelikle GETEM gönüllü okuyucusu Nurgün Kocababuç’a teşekkür ediyorum. Görme engelli vatandaşlara kitap okumak isteyen tüm vatandaşlara öncü oluyor. Kitap okumayı seven herkesi Okuma Kabinlerine çağırıyoruz. Okunan kitaplar kayıt altına alınarak GETEM’in internet kütüphanesine aktarılıyor. Okunan o kitaplar görme engelli vatandaşların gözü oluyor. Projeyi başlatan ve destek olan Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadesini kullandı.

Görme engelliler için kitap okumak isteyen vatandaşlar Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Kutadgu Bilig Kütüphanesi’nden detaylı bilgi alabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.