Kore’den gazilerimize vefa

Kore’den gazilerimize vefa
Büyükçekmece’nin Güney Kore’deki kardeş şehri Cheonan’ın Belediye Başkan Vekili Cheol-mo Seo ve heyeti, Büyükçekmece’de yaşayan Kore gazilerini evlerinde ziyaret ederek madalya takdim etti.

1950-1953 yılları Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki Kore Savaşı’na katılan gazilerimize Güney Kore’nin Cheonan Belediyesi’nden büyük vefa.


“Minnet borçluyuz”


Ülkeleri için savaşan Türk gazileri unutmayan, Büyükçekmece’nin Güney Kore’deki kardeş şehri Cheonan’ın Belediye Başkan Vekili Cheol-mo Seo ve heyeti 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat festivali için bulundukları Büyükçekmece’de yaşayan Kore gazileri Ekrem Çakır ve Yaşar Erkanlı’yı ziyaret ederek kendilerine madalya ve çeşitli hediyeler takdim ettiler. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün eşlik ettiği başkan vekili Cheol-mo Seo, “Kore’nin özgürlüğü ve demokrasisi için savaşan Türk askerlerine minnet borçluyuz. Kore ile Türkiye’nin tarihten gelen bu güçlü bağı bundan sonraki kuşaklar arasında da geliştirilerek sürdürülecektir” dedi.


Geçtiğimiz yılda ziyaret etmişlerdi


 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün, Kore ve Türk halkları arasında Kore Savaşı’ndan sonra başlayan sıcak dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her yıl gelişerek pekiştirildiğini ifade ederek; “Güney Kore’deki kardeş şehrimiz Cheonan’ın Belediye Başkanı değerli meslektaşım Bon Young Koo da beraberindeki heyet, 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılıp ilçemizde yaşayan Kore gazilerimizi ziyaret etmişlerdi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.