Kuzey Anadolu Fay Hattı Kumburgaz segmenti kameralarla izleniyor

Kuzey Anadolu Fay Hattı Kumburgaz segmenti kameralarla izleniyor
26 Eylül’de Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Silivri açıklarından geçen fayda meydana gelen 5.8 ve 4.6 büyüklüğündeki depremler, beklenen İstanbul depreminde kırılması beklenen hattın, bir ucu Silivri açıklarında, diğer ucu da Avcılar'ın güneyinden g

 

 

Büyükçekmece Belediyesi, bilim insanlarının son değerlendirmelerini dikkate alarak Kuzey Anadolu Fay Hattı Kumburgaz segmentini 7 gün 24 saat kameralar ile izlemeye aldı.

 

“Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları”

 

Büyükçekmece Belediyesi ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) işbirliğiyle Büyükçekmece’nin 15 kilometre açığından geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Kumburgaz segmenti 7/24 izleniyor. Büyükçekmece’nin Kumburgaz, Celaliye ve Sinanoba mahallerinde kurulan “Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları” aracılığıyla Marmara Denizi’ndeki değişimler izleniyor. Gece görüş kabiliyetine sahip 24 saat kayıt alabilen ve gerçek zamanlı erişilebilen sistemden elde edilen veriler, DOHAD merkezinden de anlık olarak takip edilebiliyor.

 

“Deprem öncesi birçok parametrede değişiklikler gerçekleşiyor”

 

DOHAD Başkanı Fuat Agalday, Büyükçekmece Belediyesi ile 2013 yılında yapılan protokol kapsamında önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek; “Kumburgaz, Celaliye ve Sinanoba mahallerinde kurmuş olduğumuz Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları aracılığıyla Büyükçekmece’nin 15 kilometre açığından geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı Kumburgaz segmenti 7 gün 24 saat izlenmektedir. Depremden önce birçok parametrede değişiklikler gerçekleşiyor. Gece görüş kabiliyeti olan kameralardan elde ettiğimiz veriler ve Büyükçekmece’de 150 metre derinlikte sismik inceleme sondajlarından gelen veriler anlık olarak DOHAD merkezinde takip edilmektedir. Deprem öncesi kayaçların sıkışması nedeniyle oluşan elektrik, manyetik, sismik, meteorolojik ve benzeri değişimleri yakından takip etmekteyiz. Prof. Dr. Uğur Kaynak, Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu projenin danışmanlığını yapan önemli bilim insanlarıdır. Ayrıca vermiş olduğu destek ve katkılardan ötürü Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e de teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.