MUHALEFETSİZ İLK TOPLANTI

MUHALEFETSİZ İLK TOPLANTI
Büyükçekmece Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. AK Parti meclis üyelerinin katılmadığı toplantıda meclis başkanvekilleri, katipler ve encümen üyelerinin seçimi yapıldı. İhtisas komisyonlarının seçimi ise CHP Grubu'nun verd
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün 6’ıncı dönemin ilk meclis toplantısını yeni dönem CHP'li meclis üyeleriyle birlikte belediye hizmet binasında gerçekleştirdi. Meclis oturumunda meclis başkanvekili, meclis katipleri ve encümen üyelerinin seçimi yapıldı. AK Parti'li meclis üyelerinin itirazlar devam ettiği için toplnatıya katılmadığı öğrenildi. Büyükçekmece Belediyesi, nisan ayı meclisi ikinci oturumu 9 Nisan Salı günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Şimdi sarılma vakti

Meclis toplantısı öncesinde yeni dönem meclis üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koyan Başkan Akgün, “Usulümüz gereğince seçimden sonra yeni hizmet dönemi başlangıcında önce meclis üyesi ve mesai arkadaşlarımızla birlikte anıtı ziyaret eder, Ata’mızın önünde saygıda bulunur, ondan sonra iş başı yaparız. Kanun gereğince Büyükçekmece Belediyesi’nde nisan ayının ilk meclis toplantısını yaparak yeni dönem hizmetimize başlayacağız. Emek verdiniz, çalıştınız şimdi omuzlarınızdaki yükü daha iyi anlama zamanıdır. Bu yükün ağırlığını hep beraber anlayarak, herkesi kucaklayarak, her kesime eşit mesafede olarak hiçbir ayrımcılık yapmadan, siyaset sahnesinde konuşulanların hepsini yok sayarak şimdi kucaklaşma vakti olduğunu bilmemiz lazım. Şimdi hizmet ve sarılma vaktidir” ifadesini kullandı.

CHP'den gündem dışı önerge

Meclis açılışında Türk Polisi teşkilatının 174. yıl dönümünü kutlayan Başkan Akgün, “Belediye kanunu ve belediye meclisi iç tüzüğü gereğince belediye başkanlık mazbatasını aldıktan 5 gün sonra belediye meclisi otomatik olarak toplanır. Bu hususta meclis katipliği belediye meclis üyelerine ayrıca duyuru yapmış ve davet etmiştir. Bu davet İlçe Seçim Kurulu'nun kapısına asılan seçim sonuç listesine göre yapılmıştır. Üzerinden 5 gün geçtiği için bugün bu toplantı belediye kanunu gereğince zorunlu bir toplantıdır. Bizim belediye meclisinde benimle beraber 32 üye vardır. Şu anda da meclis toplantısında 18 üye hazır bulunmaktadır. Belediye meclis toplantısı mevzuata uygun olduğundan icra etmeye başlayacağız” şeklinde konuştu. CHP Grubu meclise gündem dışı önerge vererek ihtisas komisyonlarının seçiminin başka bir tarihe ertelenmesini istedi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi. Hasan Akgün, gündem maddelerine geçilmeden önce AK Partili üyelerin toplantıya katılmadığı için oturuma 10 dakika ara verdi.

ENCÜMEN SEÇİLDİ

Aranın ardından yeni dönemin ilk meclisinde komisyon üyeleri seçildi. Komisyon üyeleri seçimleri sonucunda Meclis Birinci Başkanvekili Ahmet Şahin, ikinci Başkanvekili ise Önder Yüksel Eryiğit oldu. Asil meclis katipliğine Gülderen Başkan ve Nevzat Sezen, yedek meclis katipliğine ise Gülcan Tekdemir Demirkan ile Kerem Ereke seçildi. Encümen üyeliğine ise Tarık Erdoğan, Hakan Çebi ve Gülcan Tekdemir Demirkan seçilen isimler oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.