Ne kadar itiraz ederse etsinler!

Ne kadar itiraz ederse etsinler!
CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, seçimlerin iptaline ilişkin yapılan itirazı değerlendirdi. Gökbulak, "Seçmen listelerine CHP ve AKP'de itiraz etmiş ve bu itirazların sonucunda kesinleşen seçmen listesiyle seçime gidilmiştir
Usulsüz seçmen kaydı yapıldığı iddiasıyla aralarında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve yardımcılarının da olduğu 13 kişinin hakkında Büyükçekmece Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Ocak ayında başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Sözcü’ye konuşan CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak, “Seçmen listelerine CHP ve AKP’de itiraz etmiş ve bu itirazların sonucunda kesinleşen seçmen listesiyle seçime gidilmiştir” dedi.

Soruşturma başlatıldı

Kasım ve Aralık aylarında 7 bin kişinin adrese dayalı nüfus kayıtlarının Büyükçekmece bölgesine kaydırıldığı iddiasına ilişkin Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Savcılık Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Başkan yardımcıları Başak Sancar, Nuraydın Sak, Ömer Kazancı, Mehmet Başaran, Adem Yazır ile Nüfus müdürlüğünde görevli zabıta memuru Mehmet Özgür Samanlı, Büyükçekmece'de bir kafenin personel şefi olan Osman Doğan, Ömer Çebi, Talat Üstündağ, Ayhan Ocakbaşı, Macit Başalmaz ve Belediye Başkanının yeğeni Arif Akgün hakkında soruşturma başlatıldı.

353 adres tespit edildi

Soruşturma kapsamında M.Ö.S., “Resmi belgede sahtecilik “ ve “Seçim kanununa muhalefet“ suçundan 18 Ocak'ta tutuklandı. Aynı zamanda O.D. ise tanıklarla konuşarak delilleri kararttığı gerekçesiyle 12 Şubat tarihinde tutuklandı. Yapılan incelemeler sonucundan seçim öncesi 353 kişinin adresinin Büyükçekmece bölgesine kaydedildiği tespit edildi. Soruşturma Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda devam ediyor.

Listeler kesinleşti

Usulsüz seçmen kaydedildiği iddiasına ilişkin başlatılan soruşturmayla ilgili konuşan CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak, “Soruşturmayla ilgili bir bilgim yoktur. Seçmen listelerine CHP ve AKP'de itiraz etmiş ve bu itirazların sonucunda kesinleşen seçmen listesiyle seçime gidilmiştir. Büyükçekmece'de CHP'nin adayı Hasan Akgün kazanmış ve mazbatasını almıştır. İstanbul Büyükşehir Başkanlığını ise Ekrem İmamoğlu kazanmıştır. Ne kadar itiraz ederlerse etsinler, istediği sonuç ortaya çıkmıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.