Saray Camii'sinde sona gelindi

Saray Camii'sinde sona gelindi
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik Saray Camisi inşaatında incelemelerde bulundu.
Büyükçekmece Tepecik Saray Camisi inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimari açıdan İstanbul'da benzeri olamayan çok özel bir camiyi Tepecik'e kazandırıyoruz" dedi.

Tepecik Ulus mahallesinde halkın taleplerini karşılamadığı ve ömrünü doldurduğu gerekçesiyle Büyükçekmece Belediyesi tarafından yıktırılarak yerine Osmanlı ve Selçuklu Türk mimarisinin izlerini taşıyan bir cami yaptırılıyor. Yapımında son aşamaya gelinen cami inşaatını yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Selçuklu-Osmanlı Türk Mimarisi tarzında yaptırılan caminin pek çok açıdan farklı özelliklere sahip olduğunu belirtti.

Cami inşaatını Belediye Başkan Yardımcısı Maksude Sak ve cami imamı Ahmet Türk ile birlikte gezen Başkan Akgün, çalışmaların geldiği son nokta hakkında bilgi aldı.

"İSTANBUL'UN BENZERSİZ CAMİLERİNDEN BİRİSİ OLACAK"
Caminin kısa bir süre sonra hizmete açılacağını belirten Başkan Akgün, "Tepecik meydanındaki eski caminin yerine yaptırdığımız Büyükçekmece Tepecik Saray Camisi mimarisinin yanı sıra pek çok farklı özelliği ile de, İstanbul'un benzersiz bir camisi olacaktır. Toplam bin 600 metrekare kapalı alan içerisinde, bir meydan camisi olarak inşa edilen Büyükçekmece Tepecik Saray Camisi'nde son aşamaya gelindi. Önümüzdeki günlerde tamamlanarak Tepecik halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

TEPECİK'TEN BAŞKAN AKGÜN'E TEŞEKKÜR
Büyükçekmece Tepecik Saray Camisinin Tepecik meydanına çok yakıştığını ve mimarisi ile de çok farklı bir cami olduğunu ifade Tepecikliler, Belediye Başkanı Hasan Akgün'e bugüne kadar yapılamayan bir işi gerçekleştirerek ömrünü doldurmuş eski caminin yerine muhteşem bir cami yaptırdığı için teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.