TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ PARASAL SINIRLARINA ARTIŞ GELDİ...!

TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ PARASAL SINIRLARINA ARTIŞ GELDİ...!
Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet , 2022 Yılında Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak olan Başvurular ve Parasal Sınırlar için basın açıklamasında bulundu.

Emanet ;” 2022 yılı için Vatandaşlarımızın “ Tüketici Hakem Heyetlerine yapacakları başvurular için belirlenen parasal sınırlar yeni bir düzenleme ile yükseltildi.”


16/12/2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ve , 1/1/2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni yönetmelik kapsamında Tüketici Hakem Heyeti parasal sınırı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 533) yeniden değerleme oranı olarak tespit edilen % 36,20 oranında artırılarak yeniden belirlendi.


2022 yılında Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda değeri;


a) 10.280 (onbinikiyüzseksen) Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda İlçe Tüketici Hakem Heyetleri,
b) Büyükşehir statüsünde olan illerde 10.280 (onbinikiyüzseksen) Türk Lirası ile 15.430 (onbeşbindörtyüzotuz) Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri,
c) Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde 15.430 (onbeşbindörtyüzotuz) Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri,
ç) Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerde 10.280 (onbinikiyüzseksen) Türk Lirası ile 15.430 (onbeşbindörtyüzotuz) Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri, görevlidir.
Özetlemek gerekirse ; “ 10 bin 280 TL altında bulunan uyuşmazlıklarda İlçe Tüketici Hakem Heyetleri, Büyükşehir statüsüzndeki illerde 10 bin 280 TL ile 15 bin 430 TL arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri görev yapacak. 15 bin 430 TL üzerindeki uyuşmazlıklarda ise başvuruların tüketici mahkemelerine, tüketici mahkemeleri bulunmayan yerlerde ise asliye hukuk mahkemelerine yapılması gerekiyor “ dedi.


TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE NASIL BAŞVURULUR...?


Tüketici işlemleri ve tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla kurulan heyetlere ; 
Şahsen veya avukat aracılığıyla; elden, posta yoluyla veya elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) (https://tuketicisikayeti.ticaret.gov.tr​) ile tüketici hakem heyetlerine yada her daim yanınızda bulunan derneğimiz aracılığiyla başvuru da yapabilirsiniz.


Emanet sözlerine “ Bu vesile ile ; Şahsım ve Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği ailesi olarak Yeni Yılınızı en içten dileklerimizle kutluyor , sevdiklerinizle beraber Sağlıklı , mutlu nice yıllar  diliyoruz. 2022 yılı Ülkemiz ve Milletimiz için Hayırlara vesile olsun.” diyerek son verdi .
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.