İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

BÜYÜKÇEKMECEDE KAR ESARETİ

BÜYÜKÇEKMECEDE KAR ESARETİ

Bundan üç dört yıl önce yine böyle bir kış günü İstanbul kara teslim olmuştu.
Ana yollar B.şehir belediyesi tarafından açılmış belde içleri sokaklar ilçelerin belediyelerine bırakılmıştı.

O günlerde tam altı gün kar sokaklardan kalkmamış B.Çekmece belediyesine defalarca şikayet edilmesine rağmen sahildeki ana birkaç sokak dışında kar esareti altında altı gün geçmişti.İnsanlar araçlarını sokaklardan çıkaramadı ve yaya ana arterler kadar gidip toplu taşıma araçlarından istifade ederek işine gitmişti.

Aradan bunca zaman geçti yıllar içinde değişen hiçbir şeyin olmadığı bu gün yaşananlarla bir kez daha gün ışığına çıktı.

An itibariyle B.Çekmecede ara sokaklardan araç çıkarmak karlar içinde yürümek olanaksız haldedir.Belediyemi kriz merkezi mi karla mücadelemi ne derseniz deyin hepsi var.Telefon edin çözeceklerini yapacaklarını açacaklarını ekibi yönlendireceklerini adresinizi alarak size söyleyeceklerdir.Sonrası mı.
Sonrası saldım çayıra Mevla kayıra.

Ellerimizi açtık Mevlaya yalvarıyoruz yağmur yağsa karlar erise yollar açılsa evden işimize gidebilsek.

Belediye mi.Ha orda bir başkan var mutluluk şehri B.Çekmece der.Festival düzenler televizyonlarda bol bol kendi kendini över.Sizinle konuşurken kaf dağının tepelerinden yer küreye inmiş haşmetli edasıyla size SEVGİNİN TEMELİ HİZMETTİR !Der hizmetten sevgiden başlar projeler sıralar sesiniz kesilir.Mutluluktan uçarsınız.

Muhtedirin sözüyle bitireyim.Ey!.. Başkan sen B.Çekmecenin sahille E-5  arasında kalan E-5 paralel caddelerine dik sokaklarına hiç çıktın mı?.Orada karlar altında ki araçları gördün mü?Evlerinden çıkamayan yaşlılarla konuştun mu?

Sayın başkan size bir Anadolu kasabasın da gördüğüm basit ekonomik bir çözüm söyleyeyim. Geçmiş yıllarda da bu çözümü önermiştim.

O kasabanın halkçı belediye başkanı kar makinelerinin veya karayollarının araçlarının giremediği  dik sokaklara diğer dar ve ara sokaklara 10 tane traktör kiralamış önlerine kar küreği monte edilmiş halde aylar süren karla mücadelede tek kapalı sokak bırakmamıştı.Kendisiyle yaptığımız sohbette yazın bu traktörlerin bir tanesini kasabada bulamazsınız tarla sürmek için yakın köylere kasabalara giderler kışın boşturlar on beş yirmi gün bize çalışmaları onlar için bulunmaz fırsattır.Bizim içinde ucuz bir hizmet alma şeklidir.İşte belki ilkel bulacağınız bir çözüm size.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi