Burak Zihni

Burak Zihni

Büyükçekmece'ye basketbol sihiri

Büyükçekmece'ye basketbol sihiri

Basketbol gibi önemli bir branşta ilçemizi en güzel şekilde temsil eden TÜYAP Büyükçekmece an itibariyle bulunduğu ligin favorisi olarak gösteriliyor ve performansında eğer çok önemli bir düşüş yaşamazsa play-offlardan üst lige çıkacak gibi gözüküyor.

Takım bir önceki sezondan sadece iki sporcusunu kadrosunda tuttu ve on yeni oyuncuyla sözleşme imzaladı.Özhan hoca ile de anlaşıldı.Aslında 1. Lig'e maddi olarak küçük gelebilecek kulüplerin asansör ekip görevi görmeden mevcut ligde kalmaları başarı olarak sayılabilir.Hele de ilçe takımıysa.Ortaya koyulan özveri ve ekip çalışması Tüyap Büyükçekmece'yi her hafta bir adım daha yukarı taşıdı.

Geçen başarılı günlerin ardından hedefler değişti, maçlarda doluluk oranı arttı, ilgi üst seviyeye çıktı.Sokağa çıktığınızda basketbol takımından konuşabileceğiniz insanlar görebiliyorsunuz artık.Her yaştan insan tribündeki yerini alıyor.Çok az boş koltuk kalıyor.Bu çok önemli bir olay.Eğer Büyükçekmece üst lige çıkarsa mevcut salon kapasitenin üstünde bir taraftar topluluğuna ev sahipliği yapabilir.Hatta her ihtimale karşı başka bir salon ile anlaşıldığı da söylentiler arasında.

İnsan heyecanlanmadan edemiyor.Basketbola ufak da olsa ilgi duyan biri için büyük nimet buraya büyük takımların geleceğini bilmek.Elimden geldiğince maçlara gitmeye, izlemeye gayret ediyorum.Ne kadar toplama bir takım da olsa Tüyap Büyükçekmece'nin gösterdiği performans takdiri hak ediyor ve ilgi gösterilmesi her yönden ilçeye bir kazanç.

Karakter uyumu ve sportif başarının bir araya geldiği bu dönemde biraz da destekle TÜYAP Büyükçekmece'nin çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.Eğer lig sonunda başarılı bir sonuç alınır da 1. Lig mutluluğu yaşanırsa asıl mücadele o zaman başlayacak.Güzel günler yakında.

Şimdiden hem koç Özhan Çıvgın ve ekibine hem de basketbolcularımıza teşekkür ediyorum.Sonucu hep beraber yaşayıp göreceğiz ama bu takımın Büyükçekmece'ye hem ivme kazandırdığı hem de yakıştığı aşikar.

Cumartesi saat 17.00'de Adanaspor maçı çok önemli.Desteğinizi esirgemeyin.

www.twitter.com/kalitvintsev

Önceki ve Sonraki Yazılar
Burak Zihni Arşivi