Başkan Mesut Üner “Çevre bize emanet geleceğe mirastır”

Başkan Mesut Üner “Çevre bize emanet geleceğe mirastır”
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner çocuklar ve gençlerle birlikte çok anlamlı bir farkındalık etkinliğine imza atarak herkesi çevreyi ve doğayı koruma konusunda duyarlılığa davet etti.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Çatalca’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mesut Üner, Akalan Piknik alanında Çatalca Belediye Spor Kulübü sporcuları, Gençlik Merkezi’nin Çevre Timi Gönüllü Gençleri ve temizlik işleri ekipleriyle birlikte yüzlerce kilo çöp ve atık toplayarak hep birlikte farkındalık mesajı verdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen çevre etkinliğinde doğadaki atıkları poşetlere toplayan doğa gönüllüleri sayesinde doğasıyla büyüleyen bölge tamamen çöplerden temizlendi.

Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz

Doğaya bırakılan atıkların insan hayatını tehdit ettiğini ve doğal miraslarımızı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bıraktığın ifade eden Başkan Mesut Üner, herkesi çevreye karşı duyarlı olmaya davet etti. Belediye Başkanı Mesut Üner konuşmasında, “Çatalca’mızın doğal güzelliklerini korumalıyız. Çocuklarımızın bizlere emaneti olan bu toprakları, gelecek nesillerimize en yaşanabilir şekilde bırakalım. Temiz bir çevre yaşamın devamı için olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Bu nedenle herkesi atıklar konusunda azami hassasiyete davet ediyoruz. Hep birlikte duyarlı olalım çevremizi koruyarak yarınlarımıza sahip çıkalım” sözlerine yer verdi.

Yüzlerce kilo atık topladık

Farkındalık etkinliğiyle “Bir gün değil her gün çevremizi korumalıyız” mesajı vermeyi amaçladıklarını belirten Başkan Mesut Üner, “Çevre bilincini artırmak için 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde farkındalık etkinliği gerçekleştirdik. Sporcu kardeşlerimiz, Gençlik Merkezimizin Çevre Timini oluşturan gençlerimiz ve ilçemizin temizliği için mesai kavramı gözetmeksizin çalışan temizlik işleri ekibimizle, Akalan Piknik alanımızda yüzlerce kilo çöp ve atık topladık. Duyarlılığınız için tüm katılımcılarımıza ve şimdiden duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimizde doğa sevgisi çevre bilinci görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” sözleriyle çocuk ve gençlerimizde çevre bilincinin oluşmasının önemine dikkat çekti.

Çevre bilinci çalışmaları hız kesmedi

Aynı zamanda Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede günler öncesinden başlayan çevreye duyarlılık etkinlikleri kapsamında, pankartlar ve broşürlerle vatandaşlara bilgilendirme çalışması yapıldı. Yöresel Ürünler Pazarında açılan stantla geri dönüşüm çantaları dağıtılarak “Geri Dönüşüm Gelecektir” ve Çevremizi Temiz Tutmak Geleceğimizi Korumaktır” mesajları verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.