Çatalca Belediye Meclisi 2020 Yılı Temmuz Ayı Toplantısının 1. Birleşimi Gerçekleştirildi

Çatalca Belediye Meclisi 2020 Yılı Temmuz Ayı Toplantısının 1. Birleşimi Gerçekleştirildi
Çatalca Belediye Meclisinin 2020 Yılı Temmuz Ayı Toplantısının 1. Birleşimi Belediye Başkanı Mesut Üner başkanlığında Belediye Meclis Salonunda yapıldı.  


 

 

Covid 19 salgını tedbirleri nedeniyle ekipler tarafından dezenfeksiyonu gerçekleştirilen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen meclis salonuna katılımcılar ateş ölçümleri yapılarak alınırken, maske ve dezenfektan dağıtımları da ekipler tarafından yapıldı.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, tüm dünyada baş gösteren pandemi nedeniyle Nisan, Mayıs ve Haziran ayları meclislerinin salgın tedbirleri nedeniyle yapılamadığını ifade ettiği açılış konuşmasında, Temmuz ayı meclisinin ilçeye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Parti Grup Sözcüleri tarafından Temmuz ayı içerisinde yer alan özel günlerin anma ve kutlaması ile devam eden mecliste ay sonunda idrak edilecek Kurban Bayramı vesilesi ile Kurban Bayramı tebrik edildi.

 

Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

Gündemin 1. Maddesi olan, “5393 Sayılı Kanunun 33. maddesine göre 2(iki) " Encümen Üyesi" seçimi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi görüşülerek Encümen Üyeleri yapılan oylama sonucunda belirlendi.

 

Gündemin 2. Maddesi, “ 5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "İmar Komisyonuna Üye Seçimi" ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi ile İmar Komisyonunu üyeleri yapılan oylama ile oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 3. Maddesi, “5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "Plan ve Bütçe Komisyonuna Üye Seçimi" ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi ile Plan ve Bütçe Komisyon Üyeleri oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 4. Maddesi, “ 5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonuna Üye Seçimi" ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi ile Tarım Orman ve Komisyon Üyeleri oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 5. Maddesi, “5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "Kentsel Dönüşüm Komisyonuna Üye Seçimi" ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi ile Kentsel Dönüşüm Komisyonu Üyeleri oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 6. Maddesi, 5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "Deprem Komisyonuna Üye Seçimi" ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi ile Deprem Komisyonu Üyeleri oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 7. Maddesi, 5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "Hukuk Komisyonuna Üye Seçimi" ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi ile Hukuk Komisyonu Üyeleri oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 8. Maddesi, “Belediyemize ‘Greyder Alımı’ “ ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 9. Maddesi, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Greyder için yapılan Şartlı Nakdi Yardımın kabulü” ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 10. Maddesi, “Belediye Başkanlığımıza ait olan araçların, kamu hizmetine tahsis edilmiş olmasından dolayı başka hizmetlerde kullanılmayacağına dair kamu yararı kararı alınması” ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 11. Maddesi, “İlçemiz Ferhatpaşa Mahallesi 262 ada 2 nolu parselin İSKİ Genel Müdürlüğü'ne verilen tahsisin kaldırılması” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 12. Maddesi, “İlçemiz Binkılıç Atatürk Mahallesi 2916 nolu parseldeki mevcut binanın 1. katında bulunan 32 kapı numaralı konutun İl Sağlık Müdürlüğü'ne verilen tahsisin kaldırılması” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 13. Maddesi, “Mülkiyeti Belediyemize ait taşınmazlar hakkında 7244 Sayılı Kanunun uygulanması” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 14. Maddesi, “Çatalca Orman İşletme Şefliği'nden Belediyemizce kiralanan Mareşal Fevzi Çakmak B Tipi Mesire Yeri ve Muhdesatı Tesisleri İşletme hakkının, 5393 Sayılı Kanunun 18/e maddesi hükümleri uyarınca uzun süreli kiraya verilmesi” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Gündemin 15. Maddesi, “İlçemiz Elbasan Mahallesi 1869 nolu parselin, 5393 sayılı 18/e maddesi hükümleri uyarınca Maliye Hazinesinden kiralanması ve uzun süreli kiraya verilmesi” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Gündemin 16. Maddesi, “İlçemiz Kaleiçi Mahallesi 21 ada 2 ve 25 ada 13 nolu parsellerde bulunan tescilli eserlerin restorasyon projesi uygulama işi” ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 17. Maddesi, “İlçemiz Subaşı Mahallesi 141 ada 2 nolu parselin kamu yatırımı kararı” ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 18. Maddesi, “1/1000 Ölçekli Aydınlar Mahallesi Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar” ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü'nün teklifi, gündemin 19. Maddesi, “1/1000 Ölçekli Oklalı Mahallesi Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar” ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü'nün teklifi ve gündemin 20. Maddesi, “1/1000 Ölçekli Kestanelik Mahallesi Uygulama İmar Planında muhtelif parsellere ait plan değişikliği ile ilgili” Plan ve Proje Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

 

Gündemin 21. Maddesi olan “ Kesin Hesapların görüşülmesi ile ilgili” Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi ve gündemin 22. Maddesi, “Ek ödenek ile ilgili” Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

 

Gündemin 23. Maddesi, “ Belediye Başkanlığımıza ait olan hesapların, kamu hizmetine tahsis edilmiş olmasından dolayı haczedilemeyeceği ile ilgili” kamu yararı kararı alınması hakkında Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 24. Maddesi, “ İlçemizde faaliyeti durdurulan veya faaliyette bulunmayan işyerlerine, 7244 sayılı Kanunun uygulanması ile ilgili” Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 25. Maddesi, “Denetim Komisyon Raporu ile ilgili Meclise Bilgi verilmesi” hakkında Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi ile Denetim Komisyonu Başkanı tarafından Denetim raporu okunarak meclise bilgi verildi.

 

Gündemin 26. Maddesi olan “5393 Sayılı Belediye Kanununun 56. maddesine göre “2019 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporu”nun görüşülmesi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifinin 10 Temmuz 2020 Cuma günü mecliste görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Çatalca Belediye Meclisinin 2020 Temmuz Ayı 1. Birleşimi 10 Temmuz 2020 Cuma günü saat 15.00’da toplanmak üzere sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.