Çatalca değerlerine her zaman sahip çıkar

Çatalca değerlerine her zaman sahip çıkar
Çatalca Belediyesi'nin eski Başkanı Cem Kara'nın adının verildiği Cem Kara Yaşam Vadisi, görkemli bir törenle açıldı. Belediye Başkanı Mesut Üner'in ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta Cem Kara'nın eşi Nurhan Kara ve oğlu Selçuk Kara&

 Cem Kara'nın eşi ve oğluyla birlikte açılışı gerçekleştiren Belediye Başkanı Mesut Üner, “Bugün Çatalca'daki en mutlu günlerimizden birisi. Hem Cem ağabeyimizin adını ölümsüzleştirdik hem de ilçemize güzel bir yaşam vadisi kazandırdık” dedi.

Merhum başkan Cem Kara'nın oğlu Selçuk Kara ve eşi Nurhan Kara da açılışta duygu dolu anlar yaşadı. Oğul Kara, babasının adının yaşatılması nedeniyle büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Nurhan Kara ise Çatalca'nın Cem Kara'yı her zaman güzel hatırlayacağını ifade etti.

Cem Kara Yaşam Vadisi tüm ihtişamı ile gözleri kamaştırırken, İsmi Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner tarafından ölümsüzleştirilen geçtiğimiz sene aramızdan ayrılan bir dönem önceki Belediye Başkanı Cem Kara’nın eşi Nurhan Kara ve Oğlu Selçuk Kara’nın konuşmaları herkese duygusal anlar yaşattırdı Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program, daha sonra Cem Kara’nın oğlu Selçuk Kara’nın konuşması ile devam etti. Babasının kendilerine çok güzel bir miras bıraktığının altını çizen Selçuk Kara “Ben her şeyden önce Mesut başkanıma çok teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel alanı Çatalca’ya kazandırdı. Hem de babamızın ismini verdi. Kendisine çok minnettarım çok sağ olsun.Buraların yapımında emeği geçen tüm birimlere ve personellerine teşekkür etmek istiyorum. Park bahçeler olsun, fen işleri müdürlüğü olsun, destek müdürlüğü olsun, zabıta, temizlik… Hepsine teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu gerçekleştiren, buranın dışında Çatalca’da güzel işleri yapan kültür müdürlüğüne teşekkür etmek istiyorum. Oradaki çok yakın, dostlarım, kardeşlerim, başlarında Tuba hanım olmak üzere, onlara tekrar teşekkür etmek istiyorum. Aklıma gelmeyen kim varsa, hepsinin emeğine sağlık. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.

Babam en dürüst insandı

Babası Cem Kara'dan da söz eden Selçuk Kara, “Babamla ilgili sizlere çok kısa birkaç şey söyleyeceğim. Daha okul idarecisi iken, okulun kapısına astırdığı “Vatanını En Çok Seven, Görevini En İyi Yapandır” sözünü hatırlatmak istiyorum.Cem Kara’yı sevmek, Cem Kara’yı saymak, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde gitmekle olur. Başka türlü olmaz. Çalışarak, emekle olur Bu vesile ile emekçi kardeşlerimi tekrardan selamlıyorum. Teşekkür ediyorum. Bir babam kaldı. Babama da teşekkür etmek istiyorum Benim babam, hayatta tanıdığım, en dürüst ve ahlaklı insandı babam. Farklı sıfatlarının dışında, bize belki çok büyük miralar bırakmadı ama, bırakabileceği en büyük manevi mirası bıraktı” ifadelerini kullandı.

Çatalcalılar sahip çıkacak

Daha sonra kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Mesut Üner, Cem Kara’nın eşi Nurhan Kara ile birlikte gelerek kendisinin de konuşmasını istedi. Nurhan Kara “ u projeye Cem Kara Yaşam Vadisi isminin verilmesi bizim için büyük bir onur. Ben öncelikle Mesut kardeşime ve Çatalca halkına çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu vadiye sahip çıkarlar diyorum. Hepinizi saygı ile selamlıyorum.” dedi.
 

Cem Kara'nın adı yaşayacak

Protokolü ve Çatalca halkını selamlayarak konuşmasına başlayan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner “Cem Kara Yaşam Vadisi'nin açılışına hepiniz hoş geldiniz. Göreve gelmeden önce verdiğimiz sözlerin iki yıl içinde büyük bir kısmını tamamlamak gerçekten bizlere çok büyük mutluluk veriyor. Cem başkanın ismini Çatalca’nın en güzel yerindeki yaşam vadisine vermek, bize, bana nasip oldu. Ama burada tüm meclis üyesi arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Meclisten oy biriliği ile geçtiği için, Cem başkanın ismi bu sayede burada ebediyete kadar yaşayacak. Bizden sonra kim gelir ise, bu güzel vadiye hep beraber sahip çıkacağız. Ben Çatalca’da hep şunu söyledim, iktidar olmak önemli değil. Körü körüne siyaset yapmanın hiçbir anlamı yok. Hep birlikte Çatalca'yız sloganını daha ilk başta koymuştuk. Mutlaka bizim de ufak tefek olacaktır, ama biz Çatalca’da birlikte hizmet etmeyi hep beraber başaracağız. Ve bugüne kadar bu ilçede hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bundan sonra da yaptığımız hizmetleri hem güzel halkımıza sunacağız.Ve yine hep birlikte buralarda açılışlar yapacağız. Göreve gelmeden önce Çatalca’yı şantiyeye döndürmek noktasında sözler vermiştik. Ve o günden bugüne bayağı çalışmalar yaptık. İcraatlarımız oluştu” dedi.

Erdoğan'a teşekkür etti

Çatalca'da gerçekleştirdikleri hizmetlere ilişkin bir video gösterimi de gerçekleşen açılışta konuşmasını sürdüren Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner “ Videoda görüldüğü gibi, Çatalca’nın tarihine damga vuracak projelerimiz devam ediyor.bBir kısmı da bitiyor. İnşallah 5 yıllık görev süremizin sonunda bunların hepsini hayata geçireceğiz. Tabi bu projeleri yaparken bize çok büyük desteği olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok çok teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Sayın vekillerimize de çok çok teşekkür ediyoruz. Ve ilçemizdeki meclis üyelerimiz ile beraber aldığımız kararlardan dolayı, tüm meclis üyelerime, Çatalca Belediyesi'nde çalışan, emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İlelebet ismi ile yaşayacak olan Cem Kara Yaşam Vadisi gençlerimize, çocuklarımıza ve tüm halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Güzel bir işe imza atıldı

Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de, Cem Kara Yaşam Vadisi ile beraber güzel bir işe imza atıldığını söyledi. Ermiş, “İlçede böyle güzel işlere imza atılmasından ötürü mutluluk duyuyoruz” dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da göreve geldiği günden bu yana Çatalca’ya hizmet etmek için gecesini gündüzüne kattığını ifade ettiği Belediye Başkanı Mesut Üner’e ve ekibine teşekkür etti.


Mustafa Ceceli coşturdu

Konuşmalar sonrasında Cem Kara Yaşam Vadisi tabelasında yer alan Cem Kara’nın biyografisinin yer aldığı panonun kurdelesi kesildikten sonra Mustafa Ceceli’nin sahneye çıkması ile 10 binleri bulan Çatalcalılar tüm gece doyasıya eğlendiler. Sahne performansı ile göz dolduran Mustafa Ceceli’nin en ön sırada bulunan engelli vatandaşlar ile birlikte şarklılar söylemesi ise alanı dolduranlar tarafından alkışlar ve ıslıklar eşliğinde takdir ile karşılandı.
 

Eşekçi Deresi hayat buldu

Etkinliğinin sonunda açılışa ilişkin Damga'ya konuşan Belediye Başkanı Mesut Üner, “Eşekçi Deresi ismi ile anılan bu alanda geçtiğimiz dönem Belediye Başkanımız Cem Kara derenin etrafından bir yürüyüş yolu yapmıştı. Göreve geldiğimiz ilk gün itibari ile bu derenin etrafından bir yaşam vadisi oluşturma projesine başladık. Ancak projeyi geçtiğimiz sene 22 Ekim itibari ile çalışmalar aşamasına getirmişiz. Bir yıldan kısa bir süre içerisinde 7 Eylül 2020 tarihinde öncelikle bu alana “Cem Kara Yaşam Vadisi” isminin verilmesi kararını meclisten geçirdik. Bir adet kafe ve misafir odası, bir adet doğal şelale, üç adet ahşap köprü, beş adet süs havuzu, 400 kişilik amfi, fitness aletleri, çocuk oyun grupları, ve macera parkuru, bir adet kütüphane, 10 adet bank, beş adet salıncak ve bir adet kuş evinin olduğu bir alan oluşturmuşuz. Toplam olarak alana baktığımızda 5 bin metre karesini çimlendirmişiz. Yürüyüş ve bisiklet yolları ile tam bir yaşam vadisi haline getirmişiz. Her bir yeri ağaçlar ile doldurmuşuz. 177 adet ağaç ekmişiz. 21 bin adet çalı ve yaklaşık bin kasa mevsimlik çiçek ekilmiş bir alan oluşturmuşuz. Bu akşam bu kalabalığı görünce, ne kadar doğru bir işe imza attığımızı bir kere daha görmüş olduk. Emeği geçen tüm personelime bir defa daha teşekkür ediyorum. Bu gece muhteşem tesisin, muhteşem açılışı diyebiliriz” ifadelerini kullandı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.