Çatalca’da göz nuru ile birleşen el emeği sanat eserine dönüşüyor

Çatalca’da göz nuru ile birleşen el emeği sanat eserine dönüşüyor
Çatalca’nın dört bir yanında açılan kurslarda yıl boyu yapılan çalışmalar sene sonu sergileriyle gözler önüne seriliyor. Başkan Mesut Üner, “Çatalca’mızda göz nuru ile birleşen el emeği sanat eserine dönüşüyor” diyerek çok başarılı çalışmalara imza atıldı

Yıl boyu usta eğiticiler tarafından eğitim alan kursiyerlerin yaptıkları çalışmalar sene sonu sergilerinde görücüye çıkıyor. İlçe Merkezi ve mahallelerinde birçok branşta açılan kurslarda bu yıl 8400 öğrenci eğitim aldı.

Halk Eğitimi Merkezinin Çanakça Mahallesi’nde açtığı kursları tamamlayan öğrencilerin sene sonu sergilerinin açılışı Belediye Başkanı Mesut Üner ve İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından yapıldı.

Kursiyerlerin ellerinde kumaşlar, deriler, camlar, sanat eserine dönüşüyor

Açılış töreninde konuşma yapan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, zaman ayırarak kurslara katılan tüm kursiyerlere ve eğitmenlerine, “Her sergi açılışımızda bir kez daha gurur duyuyoruz. Kumaşlar, deriler, camlar, seramikler maharetli ellerde sanat eserine dönüşüyor. Birbirinden güzel eserlerin hayat bulmasını sağlayan eğitmenlerimizi ve zaman ayırarak kurslara gidip böylesine güzel çalışmalara imza atan kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum “sözleriyle teşekkür etti.

8400 öğrenciye ulaştık

Konuşmalarının devamında ilçede kurslara katılım sayısının her yıl arttığına vurgu yapan Başkan Mesut Üner, “Eğitimi önceliğimiz yaparak çalışmalarımızı buna göre hazırladık. Öğrencilerimizin derslerine, sınavlarına destek olmak için kurslar açtık, yıl boyu ücretsiz deneme sınavları hazırladık, spor kurslarımızla ilçemize ve ülkemize başarılı sporcular yetiştirirken aynı zamanda sağlıklı sporla büyüyen nesiller yetiştirmeyi amaçladık. Meslek edindirme, müzikten sanata birçok branşta İlçe Merkezimiz ve mahallelerimizde açılan kurslarda bu yıl 8400 öğrencimize ulaştık. Biz ilçemizde Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş başta olmak üzere kurumlarımızla gerçekten sürekli sahada İlçemizin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın güzel dönüşümlerini almak bizlerin mutluluk kaynağı oluyor. İlçemizin her mahallesine dokunup ihtiyaçları doğrultusunda sosyal tesis, park ve dinlenme alanları, meydanlar yapıyoruz. Çanakça Mahallemizde de bu çalışmaların yanı sıra depreme dayanıklı olmayan okulun yerine gerçekten muhteşem bir okul yapıyoruz. Ben inanıyorum ki hep birlikte Çatalca’mızı çok daha yaşanabilir bir ilçe haline getireceğiz” ifadelerini kaydetti.

Kursiyerler tarafından Yetim Ailelerine verilmek üzere hazırlanan kıyafetlerin yer aldığı hediyeler ise tören sonrası Kaymakamlığa teslim edildi. Başkan Mesut Üner bu anlamlı düşüncelerinden dolayı kursiyerlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.