Pastayı birlikte kestiler

Pastayı birlikte kestiler
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı en değerli miraslardan olan Cumhuriyet'in 96. yılında Çatalca' da yer gök şanlı Türk bayrağımızla donatıldı.
Yurdun dört bir köşesinde çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çatalca’da da görkemli bir Cumhuriyet Resepsiyonu ile start aldı. Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve eşi Aydan Üner’in ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu’na ilçe protokolü, Muhtarlar ve Gaziler yoğun katılım gösterdi. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve eşi Aydan Üner konukları tek tek karşılayarak hoş geldiniz dedi. Gece boyu konuklara unutulmaz anların yaşatıldığı Cumhuriyet Resepsiyonu’nda; Gazi Mustafa Kemal’in anlatıldığı Atatürk Tiradı, Cumhuriyet ve Atatürk konulu sinevizyon gösterisi, Zeybek ve Vals danslarının eşsiz örnekleri sergilendi. 



Tutkusunun ifadesidir

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner yaptığı konuşmada, "29 Ekim, vatanı için kadınıyla, erkeğiyle, canından olmayı göze almış ecdadımızın, şanlı mücadelesinin zafer tarihidir. 29 Ekim, tüm imkânsızlıklara rağmen bir varoluş savaşından, destansı bir zaferle ayrılan milletimizin, egemenliğine olan en derin tutkusunun ifadesidir. Bu anlamlı gecede bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Yarınlara böyle birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları ile hep birlikte ulaşacağız. Bu vesileyle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.