Üniversite için ilk somut adım

Üniversite için ilk somut adım
Çatalca halkının en büyük hayali olan ve 30 yıldır tüm seçimlerde siyasi vaatler içerisinde yer alan 'üniversite' için ilk defa somut adım atıldı ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nden '1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına Eklenmesi' ka
Eylül ayı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Çatalca için yılların hayalinin gerçekleşmesi yönünde atılan ilk somut adımın müjdecisi oldu. İzzetin Mahallesi'nde bulunan futbol sahasının hemen yanındaki toplam 5 parsel'e "Üniversite Lejantı" eklendi. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Eğitim Komisyonunun Müşterek Raporu doğrultusunda oy birliği ile İBB Meclisinden geçen “Üniversite Lejantı” ilçe halkında büyük bir sevinç ve umut duyguları yaşatırken Belediye Başkanı Mesut Üner ise Facebook hesabından, "Yaptığımız çalışmalar ile İBB Meclisi’nde onaylanan İzzettin Mahallesi'nde yapılacak Üniversitenin İmar Planı ilçemize hayırlı olsun. İlçemizi geliştirecek projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam edeceğiz. Birlikte Çatalca'yız" açıklamasını yaptı.


Konunun takipçisi olduk

Konu hakkında Damga'ya konuşan Mesut Üner, "Üniversite bu ilçenin en büyük beklentisi ve hayali. Üniversitenin bu ilçeye yapılması ya da getirilmesi için öncelikle 'İşte bizim üniversite yerimiz' diyerek göstereceğiniz bir yeriniz olması gerekiyordu. 30 yıldır üniversite deniliyor ama planlarımızda üniversite alanı ile ilgili tek bir ibaremiz bile yoktu. Bugüne kadar çabalayan herkese de teşekkür ediyorum ama biz göreve geldiğimiz an itibari ile bu konunun takipçisi idik. Ve çalışmalarımızı hızlandırdık" dedi.


En iyisine layıklar

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner sözlerine yakın süreçte yeni müjdelerin de olacağını ekleyerek "Bakanlıklar boyutunda yeni müjdelerimiz de olacak. Çatalca'nın kaybedecek bir dakikası bile yok. Ve Çatalca halkı her şeyin en güzeline, en iyisine layık. Biz de bu bilinçle gece gündüz demeden çalışacağız" diye konuştu.

Üniversitelere çağrı

Komisyonda geçen parsel numaralarının değişik olduğu için birçok kişinin nereye 'Üniversite Lejantı' konulduğunu bilmediğini dile getiren Başkan Üner, "İzzettin futbol sahasının hemen yanında bulunan belediyemize ait 529-1889-1890 nolu parseller, yine bitişiğinde bulunan hazineye ait 1537 ve özel mülkiyette bulunan 531 parsellere 'Üniversite Lejantını' işletmiş olduk. Bunlar eski parsel numaraları. Yeni parsel numaralarına göre 149 Ada 6-7-8-9 ve 10 nolu parseller olarak görülüyor. Toplamda 41 bin metre kareye tekabül eden alanda şimdi 1/1000 Ölçekli çalışmayı gerçekleştireceğiz. Tabi bu süreçte üniversite arayışlarımız da devam edecek. Şimdi buradan üniversite kurmak isteyen tüm kurumlara ve vakıflara da davet çıkabiliriz. Bizim artık hiçbir imarsal pürüzü olmayan bir üniversite alanımız var. Çatalca Üniversite istiyor ve bütün üniversitelere kapımız açık. Çatalca'nın bugününe yönelik ivedi çözüm bekleyen, yol yapımı, yeni sosyal alanlar, trafik düzenlemesi gibi birçok işi yaparken, geleceğe yönelik somut adımları ve temelleri de atarak yolumuza devam edeceğiz. Hizmet için geldik. Birlikte Çatalca olacağımız daha çok hizmetlere beraberce imza atacağız" ifadelerini kullandı.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum