Mehmet Mert

Mehmet Mert

CHP'li belediyeler neden afiş asmıyorlar!

CHP'li belediyeler neden afiş asmıyorlar!

Daha önce ben yazmıştım 'CHP'li belediye başkanları bahçıvan olmak mı istiyor' diye.

Bu pazar Hürriyet'te Yalçın Bayer ağabey de aynı konuya değinmiş.

Bir kez daha yazma gereği duydum.

Bölgemizde CHP'li belediyeler ağırlıkta olmasına rağmen açık hava reklamında AKP afişlerinin ezici üstünlüğü göze çarpmakta.

AKP bir tarafta her türlü devlet ve büyükşehir belediyesinin olanaklarını sonuna kadar kullanırken diğer tarafta ilçe belediyeleri arasında da AKP'li belediyeler genel seçimleri de önemseyecek ki afişlere ilgi gösteriyorlar.

 

***

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bölgemizde pek afişine rastlamak mümkün değilken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu boy boy afişleri ile bütün yüksek inşaat binalarını süslüyorlar.

Mesela Bahçeşehir gişelerinden çıkın en az 3-4 yerde AKP ve Davutoğlu'nun dev afişlerini görmeniz mümkün.

Oysa Silivri gişelerinden çıktığınızda CHP ve Kılıçdaroğlu afişleri yerine Silivri Belediye Başkanı  Özcan Işıklar'ın ve Silivri belediyesinin afişlerini görüyorsunuz.

Aynı şekilde Büyükçekmece, Avcılar ve Beylikdüzü'nde de öyle.

 

***

 

Mesela ilçe başkanlığı zamanında, Avcılar istikametinden gelindiğinde Beylikdüzü'ne girerken o zamanki Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un dev fotoğraflı afişini eleştiren şimdiki belediye başkanı Ekrem İmamoğlu dün eleştirdiği durumu bu gün kendisi yapıyor.

Tamam diğer zaman dilimlerinde istediğiniz afişi asın.

Ancak AKP'li belediyeler gibi genel seçim atmosferinde ve genel seçim takvimi içerisinde mensubu bulunduğunuz siyasi partinin afişlerine yer vermeniz daha doğru olmaz mı?

 

***

 

 

 

 

Şimdi kalkıp birileri 'efendim bu afişleri ve bilgbordları kira ile herkes kiralayabilir. Daha önce buralar kiralandığı için müdahale edemiyoruz' diyebilir.

Kusura bakmayın ama dün buraları kiralayıp AKP'lilere sunanlar kadar sizin Mesele CHP'li belediye olarak bir tek Eskişehir Belediyesi, reklam panolarını AKP'li şirketlere teslim etmemiş.

Geri kalan -Zimir büyükşehir belediyesi dahil - birçok CHP'li il ve ilçe belediyesi reklam panolarını daha önce başkalarına kaptırdıkları için şimdi o panoları kullanamıyorlar.

CHP'li belediyelerin bulunduğu Zonguldak, Muğla, Aydın, Hatay, Edirne ve Kırklareli gibi diğer kentlerde de CHP'nin reklam kampanyası bulunmuyor.

Oysa; Kayseri, Konya, Bursa, Erzurum gibi AKP'nin iktidar olduğu illere gidin bakalım.

Cadde sokak AKP afişleri ile donatılmış.

 

***

 

Tabi algı operasyonu için çevredeki bilgbord ve reklam panoları dahil yüksek binalara afiş asma olayı çok önemli.

Yurttaş başını her kaldırdığında sağında solunda gördüğü reklamlardan ve afişlerden etkileniyor hali ile.

Siz bu özelliği iyi kullanmayı bilmez iseniz rakiplerinize oranla bir adım geriye düşmüş oluyorsunuz.

 

 

 

Sünnet mi dediniz!

 

 

 

 

Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu dün başkanlık koltuğunu terk ederek ameliyathanenin yolunu tutmuş ve sünnet yapmış.

 “Sünnet cerrahi bir müdahaledir. Steril koşullarda ve ehil ellerde ancak doktorlar tarafından yapılmalıdır. Aksi halde ileriki yaşlarda psikolojik ve fiziksel fonksiyon bozukluklarına yol açabilir” diyen Kerimoğlu, sünnet yaşı için en doğru zamanın 2 yaş altı,yada 6 yaş üstü olduğunu da belirtmiş.

Bölgemizin bir başka cerrah politikacısı ise Op. Dr. Ali Şeker bildiğiniz gibi CHP İstanbul 3. Bölge'den milletvekilliği için gün sayanlardan.

 

***

 

Kerimoğlu koltuğu bıraktı sünnet yaptı.

Her yıl sünnet mevsiminde bazen günde 20-30 çocuğu sünnet yapan Ali Şeker de yarın meclisi terk edip ameliyathaneye koşar mı bilemeyiz.

Ancak çocuğunu Ali Şeker'e emanet ederek sağlıklı bir sünnet atlatmayı düşünen ailelerin Ali Şeker'in kapısını aşındıracağını söyleyebiliriz.

Bir diğer söylememiz gereken şey ise sünnetçi cerrah doktorların siyasette revaçta olduğu gerçeğidir galiba.

Bu arada Kerimoğlu ile Şeker'in bir diğer ortak özelliği ise Cerrahpaşa'dan sınıf arkadaşları olmaları.

 

 

GÜNÜN SÖZÜ:

 

Sezar bile ihaneti sever, hainlerden ise nefret ederdi...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi