Mehmet Mert

Mehmet Mert

CHP’de eskilere dönüş tutar mı?

CHP’de eskilere dönüş tutar mı?

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yaklaşık 3.5 yıldır İstanbul İl Başkanı olarak görev yapan Salıcı'nın yerine ise Murat Karayalçın'ın atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Salıcı gerçekten aday olabilecek mi?

Mustafa Sarıgül’e yakınlığı ile bilinen Salıcı yine Sarıgül sayesinde milletvekili mi olacak yoksa aynı isimden dolay çizik mi yiyecek?

Salıcı’nın yönetim kurulu listesinde bulunan bölgemizi temsil eden CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılarından Taşkan Uysal ve Ali Ulvi Gökbulak da istifa ettiler.

Milletvekili olmak isteyen her iki isim Uysal ve Gökbulak’ın vekil olma şansları var mı?

Bu soruların cevabını aralamaya çalışacağız.

 

***

 

CHP İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilmesine kesin gözü ile bakılan Murat Karayalçın

cumartesi günü yayınladığı Twitter mesajında; "İnsanlık için, ülkemiz ve ayrımsız bütün yurttaşlarımız için çalışmaya, üretmeye, paylaşmaya İstanbul'da devam edeceğiz", diyerek bir anlamda yeni görevini ilan ediyordu zaten.

Bilindiği gibi CHP yönetimi, milletvekili olmak isteyen örgüt yöneticilerinin 25 Aralık'a kadar istifa etmeleri gerektiğine ilişkin bir genelge yayınlamıştı.

Bu genelge üzerine ise beklenen istifalar gerçekleşti.

Peki daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan, SHP Genel Başkanlığı yapan, İçişleri bakanlığı yapan Murat Karayalçın neden İstanbul’a gönderildi.

 

***

 

CHP’nin Ankara İl Başkanlığı'na ise Hikmet Çetin'in getirileceği konuşuluyor.

CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz'ın milletvekili adaylığı için görevinden istifa etmesi halinde, bu koltuğa CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin'in atanacağı söyleniyor.

Bakarsınız bugün yarın Deniz Baykal’ın da Antalya il başkanlığına getirilmesi konuşulur.

Veya daha önceden genel başkan olan ya da genel başkan yarışına girenlerin diğer büyükşehirlere il başkanı olarak atanması konuşulur.

 

***

 

Peki sizce 2015 genel seçimlerinde tek başına iktidar olmayı hedefleyen CHP yönetiminin  gençlik aşısı yerine eskilere dönüş formülü tutar mı?

Genç yöneticilerin enerjisi mi daha etkili olur tecrübeli deneyimli yöneticilerin bu deneyimlerini elverişli bir şekilde sahada kullanmaları mı?

Siz ne düşünürsünüz bilemem ancak benim fikrimi sorarsanız (üstelik kendisi ile uzun yıllardır tanışmamıza rağmen)  ne Murat Karayalçın’ın İstanbul’da ne de Hikmet Çetin’in Ankara’da fazlaca başarılı olacaklarını sanmıyorum.

Nedenine gelince ise; artık tek başına deneyim, tecrübe, samimiyet yetmiyor.

Tek başına gençlik enerjisi de yetmiyor.

Veya tek başına bilgi, birikim, hatip özelliği de yetmiyor.

İşte bütün bu özelliklere sahip olacaksınız, bu özellikleri yerli yerine kullanacaksınız, arkanıza hemen her kesimin desteğini alacaksınız ve şansınız da yanınızda olacak ki ancak o zaman başarılı olursunuz.

***

 

Siyasette yeni yüzler, yeni isimler, yeni projeler üretmeyip, eski köye eski adetlere eski isimlere dönerek yarışmayı düşünüyorsanız korkarım ki bu yarışta kazanan değil kaybedene daha yakın taraf olursunuz.

Yazımızın başında sormaya çalıştığımız Salıcı ve kendisi ile birlikte istifa eden, bölgemizi temsilen CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları olan Taşkan Uysal ve Ali Ulvi Gökbulak’ın aday olup olmama ihtimallerine ise keşke temennisinden sonra söyleyebileceğimiz şey şu olabilir.

Gönül ister ki bölgemizden sadece Uysal, Gökbulak değil, bir Selami Değirmenci, bir Fırat Aykut, bir Ali Şeker, bir Serdar Talu, bir Mustafa Değirmenci kısaca 8-10 arkadaş milletvekili seçilsin.

İstemeyenin gözü kör olsun.

Bakarsınız bir dahaki sefere sıra bize de gelebilir.

Ancak CHP’yi çok iyi tanıyan bir arkadaşınız olarak söyleyebilirim ki bugün önünüze sürülmeye çalışılan ön seçim hikayesine de faza itibar etmeyiniz.

 

***

Seçim dönemine girildiğinde yine günlerce gündem meşgul edilecek.

Ön seçim yapacağız diyecekler tam anlamıyla ön seçim yapılmayacak.

Ön seçimi geçen arkadaşın önü başka yerde kesilecek.

Aday olacakların isimleri listelere yazıldığı gün CHP Genel Merkezi altıncı kata giriş yasaklanacak.

Allem edilecek, kulem edilecek.

Ayşenin adı güzelliğinden dolayı listeye yazılacak.

Alinin adı parasından dolayı.

Velinin adı torpilinden dolayı.

Bizler yine kalacağız baş başa el ele.

Bir başka seçimin umutlarını taşımaya devam edeceğiz.

 

 

 

twitter.com/MehmetMert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi